BeNeCup Supermoto start in Mettet


KNMV - 15 maart, 2017

Komend weekend staat de eerste wedstrijd voor het 2017 BeNeCup Supermoto kampioenschap op het programma. De wedstrijd zal gehouden worden op het legendarische circuit van het Zuid-Belgische Mettet. Na een lange winterstop met veel voorbereidingen staan alle rijders weer klaar om van start te gaan in de diverse klassen.

Inters & Euro klasse

In de snelste klasse, de Inters, van de BeNeCup staan alle topfavorieten weer aan de start. Titel verdediger Kevin Vieillevoye gaat ook dit seizoen weer op jacht naar de BeNeCup titel. De snelle Belg zal in Mettet echter veel concurrentie krijgen van zijn landgenoten Romain Kaivers, Ashley Barber en Sebastien Bouillon.

Ook vanuit Nederland kan Vieillevoye rekenen op de nodige tegenstand. De kampioen van 2015 Devon Vermeulen heeft aangegeven ook aanwezig te zijn in Mettet en hij zal zeker voor de winst willen gaan. Ook de nummer vijf van vorig jaar Renzo van der Hoek zal deelnemen met een daglicentie. Spektakel gegarandeerd voor de eerste wedstrijd van het jaar. In de Euro klasse is de strijd open voor dit jaar. De kampioen van 2016, Kenny Neirinck is gepromoveerd naar de Inter klasse wat de weg vrijmaakt voor onder andere good old Oege de Jong maar zeker ook voor een aantal snelle Belgische rijders.

Nationale klasse

Ook in de nationale klasse is alles open voor het nieuwe seizoen. Maar liefst zes van de eerste zeven rijders in het kampioenschap van 2016 zijn gepromoveerd naar de Euro klasse waaronder de Belgische kampioen Kevin Raiwet. Ook de beste Nederlander van vorige seizoen John Boot komt dit jaar in de Euro klasse uit. Door de vele wijzigingen in de Nationale klasse en veel nieuwe rijders is het vooraf moeilijk om te zeggen wie er de echte kampioen kandidaten zullen zijn in 2017. Door de grote groep Nederlandse en Belgische rijders die aan elkaar gewaagd zijn, zou deze klasse zomaar eens de spannendste van de hele Supermoto competitie kunnen worden.

Naast de Inter, Euro en Nationale klassen staan er ook nog de Debutanten en Quads aan de start in Mettet. Het circuit zal dezelfde lay-out hebben als de Superbiker van 2014 met veel snel off-road, jumps en snelle asfaltsecties. Spektakel gegarandeerd voor de toeschouwers.

Meer informatie

De tijdtrainingen in Mettet beginnen reeds om 08:00 uur ’s morgens. De eerste wedstrijden beginnen om 10:25 uur. De superfinale staat gepland voor 17:30 uur ’s middags.

Kijk voor meer informatie op www.mettetmotor.com