Artsen en verpleegkundigen gezocht voor KNMV-motorsportwedstrijden


KNMV - 31 maart, 2017

Tijdens vele KNMV-motorsportwedstrijden en andere KNMV-evenementen worden de medische voorzieningen zo goed mogelijk geregeld. Een onderdeel hiervan is de aanwezigheid van artsen en verpleegkundigen tijdens deze evenementen. De KNMV wil de zogeheten artsenpoule graag uitbreiden.

Als arts of verpleegkundige kun je zelf aangeven op welke evenementen je dienst wil doen. Heb je bijvoorbeeld een passie voor motocross, dan hoef je niet een baansportevenement te draaien. Per evenement wordt een vergoeding betaald en de KNMV biedt artsen de mogelijkheid om een MTLS-cursus te volgen. Deze cursus is vergelijkbaar met de PHTLS, met het verschil dat er extra aandacht is voor de blessures die we in de motorsport zien.

Voorwaarden en aanmelding

De voorwaarde die de KNMV aan haar artsen stelt is dat zij in ieder geval BIG-geregistreerd zijn. Ervaring met traumotologie strekt tot de aanbeveling. Interesse om de artsenpoule te komen versterken? Neem contact op met Géra Nieuwenhuis via g.nieuwenhuis@knmv.nl of stuur een mail naar Joska le Conté: j.leconte@knmv.nl.

Ook verpleegkundigen gezocht

Behalve artsen zijn we ook op zoek naar verpleegkundigen. Met name in de regio Zuid kunnen we extra verpleegkundigen gebruiken. Ben jij verpleegkundige die graag in actie komt tijdens onze evenementen? Neem ook in dat geval contact op met Géra Nieuwenhuis via g.nieuwenhuis@knmv.nl of stuur een mail naar Joska le Conté: j.leconte@knmv.nl