22 en 23 april EK Trial in Zelhem


KNMV - 31 maart, 2017

Na de zeer succesvol verlopen EK trial 2012 organiseert de ZAMC in Zelhem opnieuw een EK trial. Dit Europese Kampioenschap zal plaats vinden op 22 en 23 april. Het trialterrein “de Langenberg” is door de clubmedewerkers geheel vernieuwd. Alle bestaande hindernissen zijn compleet op de schop genomen en er is 150 ton aan rotsen uit Duitsland aangevoerd. Tijdens de Nederlandse Kampioenstrial konden deelnemers al kennis maken met de uitdagende non stops.

In 2012 organiseerde ZAMC al eens een ronde van het Europees Kampioenschap. Daar werd internationaal zeer positief op gereageerd. Zo werd zelfs gesproken van het ‘beste EK ooit’. Dit jaar probeert de club deze prestatie nog eens te overtreffen.

Er wordt dit jaar in negen verschillende categorieën gestreden, drie met een EK status, twee voor een Europa Cup en vier zogenaamde Internationale categorieën voor dagresultaten. Van die negen categorieën zijn er twee voor dames en zeven voor de mannen. Naar verwachting zullen zo’n 175 deelnemers uit 15 landen naar Zelhem afreizen.

Op vrijdagavond 21 april zal de officiële opening van het evenement plaatsvinden, de wedstrijden volgen op zaterdag en zondag. Op zaterdag 22 april worden dan twee ronden met telkens 12 hindernissen (non stops) gereden, op zondag 23 april, wanneer de ‘grote mannen’ aan de start komen, zijn er twee ronden met 15 hindernissen. Volop activiteiten waarbij het publiek met volle teugen kan genieten van prachtige staaltjes motoracrobatiek.

Na de wedstrijd in Zelhem volgen nog Europese wedstrijden in België, Letland en Italië.

Kijk voor meer informatie op www.ectrialzelhem2017.nl

Zelf deelnemen?

Voor Nederlandse trialisten is het EK in Zelhem een prachtige manier om zichzelf te meten aan de internationale top. Deelname aan het EK Trial kan met een speciale EK licentie die aan te vragen is voor iedereen met een Trial Startbewijs. Een aanvullende SMA-keuring is in dat geval verplicht.

Voor deelname aan een van de International Classes is een geldige KNMV Triallicentie voldoende, een medische keuring is dan niet nodig. Jeugdrijders die in de jeugdklasse wilen deelnemen kunnen dat doen met een Basis Sportlicentie.