WK Superbike Misano


KNMV - 17 juni, 2017

De Pirelli Riviera Di Rimini Round van het WK Superbike was op het Misano World Circuit.
Michael van der Mark vertrok vanaf de vijfde WorldSBK startplaats.
In de eerste race reed Van der Mark in leidende positie en ging toen helaas onderuit door een probleem met de achterband van de Pata Yamaha.
In de tweede race eindigde Van der Mark op de vierde plaats.
Robert Schotman werd vijfde in de WorldSSP300.

Kwalificaties

WorldSBK:
Tom Sykes vertrekt zaterdagmiddag vanaf de pole. De Kawasaki coureur was zaterdagochtend tijdens de kwalificatie het snelst voor teamgenoot Jonathan Rea en Marco Melandri. Michael van der Mark kwalificeerde zich als vijfde.

WorldSSP300:
De Spanjaard Mika Perez vertrekt zondag vanaf de pole. Marc Garcia kwalificeerde zich als tweede terwijl de derde plaats op de eerste startrij werd opgeëist door de Nederlander Robert Schotman. Scott Deroue vertrekt vanaf de 14e plaats, Ruben Doorakkers kwalificeerde zich als 36e.

STK1000:
Michael Ruben Rinaldi vertrekt zondag vanaf de pole. De Italiaan was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Roberto Tamburini en Marco Faccani. Wayne Tessels kwam niet verder dan de 30e startpositie.

Races

WorldSBK Race 1:
Tom Sykes heeft zaterdag de eerste race op zijn naam geschreven. In een race waarin in de slotfase veel gebeurde – de eerste vier coureurs waaronder de op dat moment aan de leiding rijdende Michael van der Mark schoven allemaal onderuit – passeerde de Kawasaki coureur als eerste de eindstreep, voor Alex Lowes en teamgenoot Jonathan Rea. De oorzaak van de crash van Van der Mark was waarschijnlijk een probleem met de achterband van de Pata Yamaha.

WorldSBK Race 2:
Marco Melandri heeft zondag de tweede race op zijn naam geschreven. Drie jaar na zijn laatste overwinning wint Melandri daarmee de 100e wedstrijd voor Italie en ook nog eens op het Italiaanse merk Ducati. In een zware race hield hij Jonathan Rea en Tom Sykes achter zich. Michael van der Mark reed naar een sterke vierde plaats.

WorldSSP:
Kenan Sofuoglu heeft zondagochtend opnieuw de overwinning gepakt. De Turk deed goede zaken in het kampioenschap na het uitvallen van kampioenschapsleider Lucas Mahias. Jules Cluzel en Federico Caricasulo mochten mee naar het podium terwijl Rob Hartog een dertiende plaats veroverde. Jaimie van Sikkelerus eindigde als 20e.

WorldSSP300:
De Spanjaard Mika Perez is zondagmiddag winnaar geworden, voor de Italianen Armando Pontone en Alfonso Coppola die als tweede en derde de eindstreep passeerden. Robert Schotman kwam na een sterk gereden race als vijfde over de finish.

STK1000:
Marco Faccani heeft zondagmiddag de race gewonnen. In een herstarte wedstrijd over vijf ronden was de Italiaan het snelst voor Michael Ruben Rinaldi en Maximilian Scheib. Wayne Tessels kwam vanwege technische problemen in het eerste deel van de race niet meer aan de start in de herstarte race over vijf ronden.