Wat is er deze week allemaal te doen in Assen?


KNMV - 19 juni, 2017

Een blik op de kalender zegt eigenlijk al genoeg: het laatste weekend van juni staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is voor de TT! Het motorsporthoogtepunt van het jaar maakt van Assen een bruisende en druisende stad. Er is zo ontzettend veel te doen dat we voor jullie een aantal hoogtepunten op een rij hebben gezet:

Maandag tot en met vrijdag: TT Filmweek

In het Drents Archief in Assen draait tijdens de TT-week een unieke film met de allermooiste beelden van de TT. Naast beelden uit de jaren ’20 van de KNMV met coureur Piet van Wijngaarden, bevat de compilatie ook amateurbeelden uit de jaren ’70 die vorig jaar na een oproep boven water zijn gekomen. Zo ontving het archief een film uit 1961 van Japanse makelij die een TT-liefhebber wist te redden van de vuilnisbak. De filmcompilatie is speciaal voor de TT van 2017 samengesteld en is nog niet eerder vertoond.

De film draait in de TT-week van maandag 19 juni t/m vrijdag 23 juni om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur in het Drents Archief aan de Brink 4 in Assen. De film duurt ongeveer 80 minuten. Een kaartje kost 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis mee.

Woensdag tot en met zaterdag: TT Festival

Vanaf woensdag is het écht gedaan met de rust in Assen. Vanaf dat moment start het TT Festival met optredens op verschillende podia in het centrum. Muziekliefhebbers kunnen zich vermaken bij Mooi Wark, CCR, Wipneus en Pim, Kraantje Pappie, René Froger of een van de talloze andere artiesten. Geen zin in muziek? Vermaak je dan tijdens de demo met de MotoGP2 fiets die Mike Velthuijzen op donderdag geeft of bij een van de stuntshows.

Vergeet niet een kijkje te nemen op de TT Kermis op het Veemarktterrein in Assen en stap in de botsauto’s of in neem in alle rust een kijkje over de stad vanuit het reuzenrad.

Vrijdag: TT NightRide en TT Toertocht

De organisator van de allereerste Tourist Trophy (TT) in 1925, de Motorclub Assen en Omstreken, zet ook dit jaar weer de MotoPort Assen TT Toertocht uit. De circa 175 kilometer lange route voert je langs vele interessante en leuke plekjes die zeker de moeite waard zijn om even te stoppen. Vanaf 12 uur kun je met deze tocht meerijden. Deelname kost € 10,-. Hiervoor krijg je een kop koffie of thee met appelgebak en een consumptie + versnapering tijdens de pitstop.

De TT Toertocht is aangemerkt als KNMV Toertocht waardoor deze meetelt voor de Nationale Club-Toercompetitie!

Vanaf 19:30 uur wordt het centrum van Assen opgeschud door het geluid van de honderden ronkende motoren van de Univé TT NightRide. Duizenden toeschouwers staan aan de kant om alle deelnemers met luid applaus te begroeten en warm te onthalen.

Deelname aan deze tocht is geheel gratis en na afloop ontvang je een gratis consumptie.

Belangrijk: voor beide toertochten is het belangrijk om je uiterlijk donderdag 22 juni hier in te schrijven.

Zaterdag: TT Kidsfestival

Op zaterdag 24 juni wordt vanaf 13:00 uur het allereerste TTKidsFestival georganiseerd. Dit gratis toegankelijke festival dompelt de kids onder in een unieke motor(sport)beleving.

De kinderen doorlopen verschillende pit-stops en na het voltooien van alle onderdelen ontvangen de kinderen een echt Racers-diploma. Van motorskieken tot zelf een medische keuring ondergaan en van je droommotor laten tekenen en bouwen in LEGO tot racen op groot scherm. Tussen alle activiteiten door kan iedereen genieten van een interactieve spel- en belevingsshow.

Kijk voor meer informatie op https://www.ttfestival.nl

Vrijdag tot en met zondag: MotoGP op het TT Circuit!

Het spreekt voor zich dat het TT Circuit van vrijdag tot en met zaterdag the place to be is voor alle motorsportliefhebbers. De vrijdag staat in het teken van trainingen en de eerste kwalificaties en op zaterdag worden na de kwalificatie van de MotoGP de eerste wedstrijden al verreden. De Red Bull Rookies Cup en de Dutch Supersport 300 klassen verschijnen aan het eind van de middag op de grid voor hun wedstrijden.

Op zondag ziet het programma er iets anders uit dan normaal. In verband met de Formule 1 wordt de MotoGP-wedstrijd om 13:00 uur verreden en pas na de MotoGP komt de Moto2 in actie. Bo Bendsneyder en zijn collega’s in de Moto3 verschijnen al om 11:00 uur aan de start. Het volledige tijdschema vind je hier.

Behalve de Moto3, Moto2, MotoGP én Red Bull Rookies worden op zondag verschillende stuntshows uitgevoerd, zowel op het asfalt als in de lucht. Je hoeft je dit weekend dus niet te vervelen in Assen!