Nieuwe toekomst voor praatpalen


KNMV - 28 juni, 2017

De bekende gele praatpalen die langs de snelwegen staan verdwijnen vanaf 1 juli. Steeds meer weggebruikers maken gebruik van hun mobiele telefoon als ze met pech stranden, een veiliger optie dan wandelend langs de snelweg naar de praatpaal. De komende tijd worden de praatpalen verwijderd en een van deze palen krijgt een nieuwe toekomst.

Rijkswaterstaat laat de praatpalen verwijderen en heeft daarbij de wens om dat duurzaam aan te pakken. Het bedrijf Ecoleon is ingeschakeld om een nieuw leven voor de 3.300 praatpalen te bedenken. Zo kan de praatpaal bijvoorbeeld worden omgebouwd tot laadpaal of informatiezuil. Hiermee verdwijnen de palen nooit helemaal.

Ook kun je als liefhebber je eigen praatpaal aanschaffen! Via de website www.hetverhaalvandepraatpaal.nl kun je je interesse tonen of ideeën indienen om de praatpalen te ‘upcyclen’. Wie weet zorg jij ervoor dat een aantal van de 3.300 praatpalen in Nederland een tweede leven krijgt.

Ga goed voorbereid op weg!

Met het verdwijnen van de praatpalen is het belangrijk om extra goed voorbereid op weg te gaan. KNMV-leden hebben recht op gratis KNMV Pechservice in Nederland, inclusief jouw woonplaats. Zorg ervoor dat je mobiele telefoon voor vertrek voldoende is opgeladen en zet de contactgegevens van de KNMV Pechservice in je telefoon.

Via telefoonnummer 026-2051502 kun je een pechgeval melden.

Benieuwd naar de voordelen van de KNMV Pechservice? Hier vind je alle informatie.