MotoMe aflevering 49


KNMV - 02 juni, 2017

Harley’s zomerse kroegtijger, all season V-Stroms en een uitzinnig zonnig Mega Motortreffen

 

Zo, het is de laatste weken natuurlijk rampzalig weer… als je in de landbouw werkt. Maar de voorjaarsdroogte speelt ons motorrijders stevig in de kaart. Sterker nog: wij van MotoMe nemen na deze uitzendingen de gebruikelijke zomerbreak om ons fijn drijfnat te laten regenen in een toch weer tegenvallende Nederlandse zomer. Uiteraard filmen we gewoon door voor de MotoMe-uitzendingen die in september weer (uitsluitend) via internet te ontvangen zijn. Om een tip van de sluier op te lichten hebben we in de loop van deze maand een wel heel spectaculaire machine in het verschiet liggen: de ‘full carbon’ BMW HP4 Race. En er doen de geruchten de ronde dat we weer eens een serieus potje gaan racen op Spa. Soms is doorwerken tijdens een zomerbreak zo verkeerd nog niet… Maar eerst deze 49e MotoMe met als onderwerpen:

Roadster XL CC: Harley met ballen

Inderdaad, de heer Verhoeven had al eens het genoegen om zich te verbazen over Harley-Davidson’s Roadster. Maar om de Yank – in navolging van diens president – een nog grotere bek te geven, heeft Milwaukee de machine serieus gepimpt en getuned, resulterend in de Roadster XL Cafe Custom. Hij kost een paar knaken, maar dat verdien je snel terug door jezelf niet in de kroeg, maar voor de kroeg te parkeren.

Suzuki V-Strom 650 & 1000XT: kleine moeite, groot plezier

Laat je niet foppen door de flitsende retro kleuren van Suzuki’s nieuwe XT-varianten. Onderhuids hebben de (terecht) immens succesvolle V-Stroms meer innovaties ondergaan dan je verwacht. En omdat we het hier over twee doorgewinterde vierseizoenenmotoren hebben, besloten we in de Spaanse lente maar eens een stuk wintersport mee te pakken. Een dag de 650 en een dag de 1000: en we hebben een morele winnaar.

Mega Motortreffen: veel volk, puik sfeertje

Tegenwoordig staat ieder weekend bol van de motoractiviteiten, die je maar moet zien te combineren met een bezoek aan Ikea, grasmaaien en de wekelijkse gang naar je schoonmoeder. Maar het eerste Mega Motortreffen, georganiseerd door KNMV, Promotor/MotoMe van 21 mei jongstleden was een happening om voortaan in je agenda te noteren. Het treffen bracht een verrassend grote menigte van 8.500 bezoekers op de been en vooral het sfeertje was uitstekend en ongedwongen. We blikken terug, al is het maar als evaluatie voor de organisatoren om het in 2018 nóg succesvoller te maken.