MotoGP Duitsland


KNMV - 30 juni, 2017

De GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland was op de Sachsenring.
Bo Bendsneyder eindigde op de achtste plaats in de WK Moto3 race.
In de Red Bull MotoGP Rookies Cup was Walid Soppe de beste Nederlander met een twaalfde en achtste plaats.

Kwalificaties

WK Moto3:
Aron Canet vertrekt zondag op de Sachsenring vanaf de pole in de Moto3 klasse. De Estrella Galicia 0,0 coureur was in een door een lichte regenbui gehinderde kwalificatie het snelst, voor Joan Mir en Nicolo Bulega. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als achtste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
De pole is vrijdagmiddag een prooi geworden voor de Turkse coureur Can Oncu. Walid Soppe werd op de zevende plaats de best geklasseerde Nederlander. Loran Faber vertrekt vanaf de 20e plaats. Victor Steeman moest in de kwalificatie genoegen nemen met de 17e rondetijd, maar door een penalty wegens te langzaam rijden werd hij teruggezet naar de één na laatste startplaats.

Race

WK Moto3:
Joan Mir heeft zijn vijfde overwinning van het seizoen gepakt. De Leopard Racing coureur hield in een spannende slotfase Romano Fenati en Marcos Ramirez achter zich. Bo Bendsneyder behaalde een mooie achtste plaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
Deniz Oncu is zaterdagmiddag winnaar geworden van de eerste race. De Turkse coureur was oppermachtig in een door de hevige regenval uitgestelde en kletsnatte wedstrijd, voor Kervin Orgis en zijn tweelingbroer Can Oncu. Walid Soppe werd op de twaalfde plaats de best geklasseerde Nederlander. Loran Faber eindigde als 18e, Victor Steeman had een probleem met zijn vizier en werd als 23e en laatste afgevlagd.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
De Turk Can Öncü heeft de tweede race op zijn naam geschreven. In een spannende driestrijd hield hij Aleix Viu en Kazuki Masaki achter zich. Walid Soppe was met de achtste plaats de beste Nederlander. Victor Steeman sloot de race af met een sterke elfde positie, Loran Faber kwam als zestiende over de streep.