Indrukwekkend startveld bij Dutch Supersport 300


KNMV - 21 juni, 2017

Het programma van de Dutch TT is dit jaar aangevuld met de Dutch Supersport 300. Een eenmalige nationale wedstrijd die zaterdagmiddag, na de kwalificaties van de MotoGP, ongetwijfeld voor spektakel zal zorgen. Aan de start verschijnen een aantal grote namen.

Op de voorlopige startlijst van de Dutch Supersport 300 staan maar liefst 34 coureurs, waaronder WK Supersport 300 deelnemers Robert Schotman en Ruben Doorakkers. Zij nemen onder meer op tegen de sterkste coureurs uit de Yamaha R3 Cup en de KTM RC390 Cup. Een van de deelnemers om in de gaten te houden is Glenn van Straalen. Hij reed met een wildcard naar de tweede plaats tijdens de WK Supersport 300 wedstijd in april.

Rentree Hugo van den Berg en Joey Litjens

De meest opvallende namen op de startlijst zijn die van Hugo van den Berg en Joey Litjens. Beide reden in het verleden wedstrijden in het WK 125cc tijdens de TT en na jaren afwezigheid nemen ze het nu tegen elkaar op in de Dutch Supersport 300.

Voor Litjens is dit zijn eerste wedstrijd sinds een zware valpartij acht jaar geleden. Bij de valpartij liep Litjens destijds blijvend letsel op en lang zag het er naar uit dat hij niet meer zou kunnen racen. Vanmiddag werd hij door Rob Janssen en Albert Lukens van de MMvG (Motor Mobiliteit voor Gehandicapten) aan een allerlaatste fysieke test onderworpen.

Rob Jansen (MMvG), Joey Litjens, Lia Schreurs (KNMV Medische Commissie) bij de BodyCheck van de MMvG

Rob Jansen (MMvG), Joey Litjens, Lia Schreurs (KNMV Medische Commissie) bij de BodyCheck van de MMvG

Rob Janssen, MMvG:

“We hebben Joey’s lichaamsfuncties gemeten op onze BodyCheck. Dat is een apparaat waarmee we onder andere reactiesnelheid, knijpkracht en de effecten van acceleratie en remmen op de armen kunnen meten. We gebruiken dit apparaat normaal gesproken om te beoordelen of mensen met een handicap kunnen deelnemen aan het verkeer op de openbare weg.”

Op basis van de resultaten van deze test heeft de medische commissie Litjens toestemming gegeven om dit weekend van start te gaan.

De Dutch Supersport 300 traint op vrijdag van 12:35 tot 12:55, kwalificeert ’s avonds van 18:25 – 18:55 en op zaterdag om 17:20 uur gaat de wedstrijd van start.