Dutch TT Assen


KNMV - 24 juni, 2017

In het laatste weekend van juni is traditioneel de Nederlandse MotoGP ronde op het TT-circuit in Assen.
In de Moto3 en Red Bull MotoGP Rookies Cup komen Nederlandse deelnemers aan de start.
Bo Bendsneyder (WK Moto3) kwalificeerde zich als tweede.
In de race ging de Nederlander helaas in de laatste bocht onderuit en werd niet geklasseerd.

Kwalificaties

WK Moto3:
Bo Bendsneyder heeft bijna voor een grote stunt gezorgd bij de TT van Assen. De Rotterdamse wegracer was in de kwalificatierace van de Moto3 tot aan de laatste minuut de snelste en leek voor het eerst in zijn carrière de poleposition te veroveren, toen de Spanjaard Jorge Martin nog onder zijn tijd dook. De Italiaan Nicolo Bulega (KTM) eindigde als derde in de kwalificatierace. De Nederlander Ryan van de Lagemaat, die met een wildcard meedoet, noteerde de 29e tijd.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
De Turk Can Öncü heeft op dominante manier de pole in de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Assen naar zich toe getrokken. Hij troefde daarbij Rory Skinner en Kevin Orgis af. Walid Soppe was met de zevende tijd de best geklasseerde Nederlander. Loran Faber kende ook een goede kwalificatie die de dertiende startplaats opleverde. Victor Steeman start vanaf de zestiende positie.

Wedstrijd

WK Moto3:
Aron Canet heeft zondagochtend de zeer spectaculaire race op zijn naam weten te schrijven, voor Fenati en McPhee. Bo Bendsneyder crashte in de laatste bocht in de laatste ronde en kwam als tiende over de lijn, alleen is hij gediskwalificeerd aangezien hij niet in contact met zijn motor over de lijn kwam. Ook Ryan van de Lagemaat kwam niet aan de finish.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Can Öncü heeft in de eerste race een oppermachtige overwinning behaald. De jonge Turkse coureur hield Kazuki Masaki en Aleix Viu op ruime achterstand. Walid Soppe was op de zesde plaats de beste Nederlander. Loran Faber kwam als veertiende over de streep, Victor Steeman eindigde als zeventiende.