De strijd tussen Bax en Willemsen om de ONK zijspancross titel gaat verder in Holten


KNMV - 13 juni, 2017

Op zondag 18 juni wordt de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross verreden op circuit de Holterberg in Holten. Het is spannend want de WK leiders Etienne Bax en Nicolas Musset worden flink op de huid gezeten door Daniel Willemsen en Robbie Bax. Met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil tussen beide combinaties slechts 10 punten.

Bax heeft op dit moment al drie van de vier wedstrijden om het wereldkampioenschap weten te winnen maar ook Willemsen wist dit jaar al een Grand Prix te winnen en staat derde in het wereldkampioenschap. Zij zullen in Holten de onderlinge strijd verder zetten en proberen om zo positief mogelijk af te kunnen reizen naar de laatste wedstrijd in Valkenswaard.

Ook de strijd om de derde plaats is nog lang niet gestreden. Op dit moment is deze positie in handen van het jonge talent Julian Veldman maar het verschil met de vierde combinatie, Santermans/Daiders is slechts 1 punt. Ook Hermans/van Gaalen kijken Veldman en Santermans in de rug en staan slechts zes punten achter op Veldman!

Naast de zijspannen komen ook de quads aan de start in Holten. Ook hierin is het spannend want Ricardo Phoelich en Marc de Vries strijden samen voor hun eerste ONK titel uit hun carriere. Even leek het erop dat de Vries het heft in handen ging nemen maar tijdens de wedstrijd in Oss ging hij in de fout en verloor hierbij kostbare punten op Phoelich. Voordat ze naar Holten komen rijden ze aanstaande zondag eerst nog een wedstrijd in St. Isidorushoeve. Momenteel is het verschil tussen beiden slechts vier punten. Het belooft dus spannend te worden want na de wedstrijd in Holten staan er nog slechts twee wedstrijden op het programma voor de quads.

Voor de zijspan en quadliefhebbers wordt het echt smullen in Holten want naast deze twee ONK klassen wordt er ook gestreden voor de punten om het Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads. Bij de zijspannen domineren Bjorn Roes en Peter Beunk tot op dit moment en voeren het klassement aan met een voorsprong van 132 punten op van Werven/Meulenbroek en Sesink/Bijenhof staan op een derde plaats. Bij de quads heeft Paul Verdegaal tot op dit moment de meeste punten weten te scoren en heeft een voorsprong van 80 punten op Wout Smits.

Entree is t/m 12 jaar gratis, van 13 t/m 17 jaar 5 euro en voor volwassenen boven de 18 jaar 15 euro. De trainingen vangen aan om 09:00 uur en de eerste manche zal van start gaan om 12:00 uur. Voor meer informatie over het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads in Holten kunt u kijken op www.onk-motocross.nl en www.macdeholterberg.nl.