BeNeCup Supermoto dit weekend in Florennes


KNMV - 07 juni, 2017

Aanstaand weekend staat de vierde wedstrijd voor het 2017 BeNeCup Supermoto kampioenschap op het programma. Deze wedstrijd zal gehouden worden op het Airbase-circuit van Florennes, in het zuiden van België. Na een afwezigheid van twee jaar en een compleet vernieuwde lay-out gerealiseerd door Fred Fiorentino, zal de wedstrijd in Florennes weer het nodige spektakel gaan opleveren.

Inters & Euro klasse

In de Inter klasse gaat de kampioen van 2016, Kevin Vieillevoye, riant aan de leiding na de eerste drie wedstrijden. Naaste concurrenten Devon Vermeulen en Romain Kaivers hebben beide al een wedstrijd gemist waardoor zij moeten proberen om punten goed te maken op de snelle Belg.

In Florennes zullen Sebastien Bouillon en Ashley Barber natuurlijk ook weer aan de start staan om hun top drie posities in het algemeen klassement te verdedigen. Ook Engelsman Oliver Pope komt naar het Zuid-Belgische circuit om te strijden voor een goede klassering. Naast deze snelle toprijders die strijden om de top zes posities in het kampioenschap gaat de Nederlandse rijder Wouter Straver ook weer proberen de nodige punten te behalen tussen de vele Belgische rijders.

In de Euro klasse is de Belgische rijder en leider in het kampioenschap Koen Roos de grote favoriet om in Florennes de overwinning te pakken. Hij krijgt weer de nodige concurrentie van zijn landgenoten Nicolas Lagamme, Alain Thiran en Jonathan Gaspar. Ook de snelle Fransman Boris Lienard maakt kans op de overwinning op de vliegbasis. De Nederlanders in de Euro klasse komen ook steeds meer op stoom aangevoerd door Robin Heeringa, Sytze Hilliger, Maikel van der Zanden en Thieu Tausch. De strijd in deze klasse beloofd weer een hele spannende te worden in Florennes.

Nationale klasse

In de Nationale klasse waren het in de eerste drie wedstrijden de Belgische rijders die de dienst uitmaakte, maar in Lelystad liet Alain de Bie al zien dat de Nederlanders steeds beter in hun ritme komen. De strijd om de overwinning zal in Florennes ook weer hevig zijn tussen de Belgische rijders Francois Corman, Sebastien Jamar, Florian Geraerts en Scott Meunier. Van Nederlandse zijde zal onder andere Alain de Bie de eer proberen hoog te houden. Na zijn podium in Lelystad moeten er zeker mogelijkheden zijn op het snelle circuit.

Naast de normale klassen zoals de Inters, Euro, Nationalen en Debutanten zullen ook tijdens de BeNeCup in Florennes de quads weer aan de start staan voor hun kampioenschap.

Tijdschema en Aanvullend Reglement

Op zaterdag worden er vrije trainingen georganiseerd vanaf 12:00 uur. De tijdtrainingen op zondag beginnen al om 08:00 uur en de eerste wedstrijd staat gepland op 10:20 uur.