Bax/Musset pakken titel ONK Zijspancross


KNMV - 27 juni, 2017

Bax/Musset hebben zich op het Eurocircuit van Valkenswaard verzekerd van de Open Nederlandse titel in de zijspancross. Het was een bijzonder spannende strijd met Willemsen/Bax en uiteindelijk werd het kampioenschap in de tweede manche beslist. Door een val van Willemsen bij de start kon Bax onbedreigd naar de zege rijden en hij pakte hiermee zijn vijfde ONK-titel uit zijn carrière.

Voor aanvang van de wedstrijd hadden nog vier combinaties kans op de titel. Bax/Musset voerden het klassement aan met een voorsprong van 10 punten op Willemsen/Bax en Hermans/Van Gaalen begonnen op 12 punten van Bax aan de wedstrijd. Outsiders voor de titel waren Veldman/Van den Bogaart op 24 punten van Bax.

Gelijk in de training was het al spannend tussen Bax en Willemsen. Bax was net een fractie sneller en kon vanaf pole position beginnen. In de eerste manche leek hij kopstart te pakken maar toch was het Willemsen die er nog net voor langs schoot en het commando aanvoerde! Wiel aan wiel gingen Willemsen en Bax ronden lang over het circuit. Bax zette een aantal keren aan maar kon er niet langskomen waardoor Willemsen de manche won voor Bax. Van Werven/Van der Putten reden een sterke wedstrijd en hadden tot in de slotfase de derde plaats in handen. In de laatste ronde werden ze nog gepasseerd door Veldman/Van den Bogaart en finishten als vierde voor Hermans/Van Gaalen en Visscher/Eggers.

Het verschil tussen Bax en Willemsen was slechts 5 punten bij het ingaan van de laatste manche. Wie won was kampioen! Zij aan zij schoten Bax en Willemsen de eerste bocht in. Helaas pakte dit verkeerd uit want Willemsen kwam ten val en nam Van Werven in zijn val mee. Bax kon zo op gecontroleerde wijze naar de zege rijden en won de manche voor Veldman en Hermans! Willemsen kwam na nog een valpartij en een pitstop om koelvloeistof bij te vullen nog terug naar een zevende plaats. Bax/Musset wonnen het dagklassement voor Veldman/Van den Bogaart en Willemsen/Bax.

Het duo Bax/Musset mogen zich na zes wedstrijden tot de nieuwe Nederlandse kampioenen kronen. Willemsen/Bax eindigden op een tweede plaats en Hermans/Van Gaalen hebben het kampioenschap op een derde plaats afgesloten.