WK Zijspancross Frankrijk


KNMV - 01 juli, 2017

De Grand Prix de France is op het circuit van Iffendic.
Bax/Musset schreven beide manches op hun naam en staan nog maar zeven punten achter op Giraud/Mucenieks in de strijd om de wereldtitel.

Kwalificaties

Qualifying Race Group A:
Valentin Giraud en Elvijs Mucenieks hebben de kwalificaterace van Groep A op hun naam geschreven, voor de gebroeders Cermak en Willemsen/Bax. Keuben/Rietman kwalificeerden zich als 14e.

Qualifying Race Group B:
Etienne Bax en Nicolas Musset hebben de kwalificatierace groep B met overmacht naar zich toegetrokken. Koen Hermans en Kenny van Gaalen eindigden op een keurige tweede plaats en als derde eindigde het Letse duo Janis Daiders en Kaspars Stupelis. Veldman/Beunk 6, Van Werven/Van der Putten 9, Stalman/Meulenbroek 15.

Manche 1

De eerste manche is gewonnen door Bax/Musset, voor Hermans/Van Gaalen, Daiders/Stupelis en Willemsen/Bax. Veldman/Beunk finishten als zesde en Van Werven/Van der Putten werden twaalfde. Omdat kampioenschapleiders Giraud/Mucenieks niet aan de finish kwamen, hebben Bax/Musset hun achterstand in de titelstrijd weten te verkleinen naar tien punten.

Manche 2

Bax/Musset wonnen ook de tweede manche en de Grand Prix en liepen hiermee weer drie punten in op Giraud/Mucenieks, die met hun tweede plaats van in de tweede manche nog maar zeven punten voor staan op Bax. Achter Bax en Giraud kwamen Daniel Willemsen en Robbie Bax als derde over de finish (tweede plaats in het dagklassement). Hermans/van Gaalen werden vijfde, Veldman/Beunk achtste en Van Werven/van der Putten finishten op de vijftiende plaats.