Vijf redenen waarom je de Dutch Masters écht niet wil missen!


KNMV - 13 juli, 2017

Dit weekend wordt tijdens de Zwarte Cross ook de finale van de Dutch Masters of Motocross verreden. De beste coureurs uit het Open Nederlands Kampioenschap nemen het op tegen absolute wereldtoppers zoals Paulin, Anstie, Nagl, Kjer Olsen en vele anderen. Wij geven je alvast vijf redenen waarom je de Dutch Masters écht niet mag missen als je op de Zwarte Cross bent:

1. Jeffrey Herlings

Is Herlings de Max Verstappen van de motocross? Ha, zeker niet! Max mag de motor van Herlings nog niet afspuiten! Met drie wereldtitels in de MX2 en een enorme lijst van Grand Prix-overwinningen is hij de meest succesvolle Nederlandse motocrosser ooit. “The Bullit” vliegt met startnummer 84 zijn concurrentie om de oren en heeft een voorsprong van 12 punten ten opzichte van de Fransman Gautier Paulin. Herlings zal zondag zijn KTM flink de sporen geven om zich ’s middags te kronen tot Dutch Master of Motocross 2017!

2. Spannende strijd tegen het team van Kimi Raikkonen

Wat zeg je nu? Kimi Raikkonen? Jazeker, de Finse coureur is enorm motocrossfan en heeft zijn eigen team. Het IceOne Racing Team komt met een compleet legioen Husqvarna’s naar de Zwarte Cross om het de Nederlandse coureurs moeilijk te maken. Max Nagl, Gautier Paulin en Max Anstie zullen het Herlings ontzettend moeilijk maken. Met startnummer 21 is Paulin dé man om in de gaten te houden.

3. Bogers vs Kjer Olsen

In de MX2-klasse is de spanning om te snijden. De Deen Thomas Kjer Olsen staat zes punten voor op de Nederlander Brian Bogers en met nog twee manches te rijden maakt Bogers nog alle kans om de titel te pakken. De coureur van het HSF Logistics Motorsport team kan je aanmoedigingen goed gebruiken. Schreeuw nummer 189 naar de overwinning en kom om 17:30 uur het kampioenschap met hem vieren tijdens de Motocross Monologen op de Theaterweide!

4. Battle of the Kays

Veel internationale coureurs hebben in hun jeugd al eens een overwinning geboekt tijdens de Zwarte Cross. Jeffrey Herlings, Bas Vaessen en dit weekend is het waarschijnlijk een Kay die de winst pakt. In de 85cc wordt dit weekend ‘The Battle of the Kays’ uitgevochten. Kay de Wolf en Kay Karssemakers maken beide nog kans op de titel, De Wolf heeft op dit moment de beste papieren in handen. Kom kijken en jij kunt vertellen dat jij de nieuwe Herlings ooit nog op de Zwarte Cross hebt zien winnen.

5. Spectaculaire jumps en high speed track

Het circuit in Lichtenvoorde is loeisnel en heeft een aantal spectaculaire jumps. Het circuit is dermate uitdagend dat de funklassen hun wedstrijden uit voorzorg de andere kant op rijden, zodat ze iets minder risico’s lopen. Een groot deel van het circuit wordt door de coureurs met het gas vol open gereden, geen concessies, gang is alles! Dat betekent dat de start ontzettend belangrijk is en iedereen vanaf de eerste bocht op de goede plek wil zitten. Spektakel gegarandeerd!