Rijders World Trophy Team Nederland WK Enduro Zesdaagse (ISDE) in Frankrijk bekend


KNMV - 12 juli, 2017

Van 28 augustus tot en met 2 september aanstaande vindt de WK Enduro Zesdaagse 2017 plaats in Brive-la-Gaillarde (Frankrijk). Het KNMV-bestuur heeft besloten om een Nederlands World Trophy Team naar de ISDE af te vaardigen. De vier rijders die het WTT vormen zijn: Daan Bruijsten (klasse E1), Thierry Pittens (klasse E2), Robin Nijkamp (klasse E2) en Lucas Dolfing (klasse E3). Mario Pieterse is aangesteld als WTT-teammanager en is tevens de KNMV-gedelegeerde.

De in 2016 en 2017 door bovengenoemde rijders geleverde prestaties beantwoorden voor bijna 100% aan de in april geformuleerde selectiecriteria. Het KNMV-bestuur heeft ingestemd met de voordracht die hiervoor door het bondsbureau is gedaan.

De laatste keer dat Nederland werd vertegenwoordigd door een WTT was tijdens de ISDE in Duitsland in 2012. Hier werd een tiende plaats in de eindstand behaald. De jaren daarna was het KNMV-bestuur van mening dat Nederland als teamsamenstelling niet aan de topsportnorm (top 8 in de eindstand) kon voldoen. Een nieuwe lichting van jonge endurorijders heeft tijdens de ISDE in Slowakije in 2015 als clubteam de eerste plaats in de Club Team Award competitie behaald.

Begin dit jaar zijn selectiecriteria afgesproken waaraan endurorijders moeten voldoen om als WTT naar een ISDE afgevaardigd te worden.

Rijders die aan deze selectiecriteria voldoen zijn potentieel kandidaat voor een plek in het WTT. Als er meer rijders aan deze criteria voldoen, maar niet in het WTT worden opgenomen, dan vormen zij het KNMV clubteam. Dit jaar zal er geen KNMV clubteam worden ingeschreven voor de ISDE 2017.