BeNeCup Supermoto gaat verder in Den Dungen


KNMV - 07 juli, 2017

Na een aantal wedstrijden in België staat aanstaand weekend alweer de zesde wedstrijd voor het 2017 BeNeCup Supermoto kampioenschap op het programma, ditmaal in Nederland op het stratencircuit van Industrieterrein De Brand in Den Dungen onder de rook van Den Bosch. Naast de BeNeCup, is de wedstrijd in Brabant ook de tweede wedstrijd die meetelt in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Met een groot aantal aanmeldingen in alle klassen, waaronder de damesklasse beloofd het een geweldig evenement te gaan worden komend weekend op Nederlandse bodem.

Inters & Euro klasse

In de Inters/Prestige klasse heeft de Belgische rijder Kevin Vieillevoye intussen een flinke voorsprong opgebouwd van 102 punten op de 2e man in de tussenstand Ashley Barber. De landgenoot van Barber, Oliver Pope staat op dit moment op de 3e plaats. Op het snelle circuit van Den Dungen met de zware off-road gedeeltes is echter van alles mogelijk en zullen alle favorieten voluit moeten gaan om de overwinning te kunnen pakken.

Naast Vieillevoye, Barber en Pope staat ook Devon Vermeulen weer aan de start en de Brabander zal erop gebrand zijn om de overwinning te pakken op zijn thuiscircuit. Een andere snelle Nederlander die voor het eerst dit jaar aan de start zal staan is Ruurd van Roozendaal. Met een aantal overwinningen in Duitsland op zak zal hij gaan proberen ook in Nederland voor het podium te gaan. Natuurlijk staan ook de andere Nederlandse toppers uit Inters klasse weer aan de start zoals Wouter Straver en Erwin Mulder. In Den Dungen zal er ook een Oostenrijkse topper aan de start verschijnen. Bernard Hitzenberger zal zijn uiterste best gaan doen om het de Belgische en Nederlandse toppers zo moeilijk mogelijk te maken.

In de Euro klasse zal kampioenschapsleider Koen Roos gaan proberen zijn voorsprong uit te breiden. De Belgische rijder zal echter niet alleen concurrentie krijgen van zijn snelle landgenoten, maar ook thuisrijder Thieu Tausch komt steeds in zijn ritme na zijn blessure aan het begin van het seizoen. Na zijn tweede plaats in Bilstain zal de rijder uit Haarsteeg voor zijn eerste overwinning van het seizoen willen gaan. Verder zal er in de Euro klasse nog een grote groep Nederlanders actief zijn zoals mede-organisator Mark van Eindhoven. Een volledig Nederlands podium zal moeilijk worden maar de rijders zullen er alles aan doen op het zware circuit.

Nationale klasse

De Nationale klasse wordt dit seizoen gedomineerd door onze zuiderburen, echter komen de Nederlanders steeds beter in vorm en worden ze steeds sneller. Kampioenschapsleider Francois Corman zal in Den Dungen zijn voorsprong gaan verdedigen ten opzichte van zijn landgenoten. De nummer twee in het kampioenschap zal niet van start gaan wat mogelijkheden beidt voor de rest van de deelnemers. Van Nederlandse zijde zijn Mark Haan en Alain de Bie degene die het hoogste staan in de tussenstand en zijn dan ook echte podium kandidaten, maar ook de overige Nederlandse deelnemers in de Nationale klasse gaan proberen zo hoog mogelijk te eindigen in de A groep.

Dames klasse

Voor de dames klasse is de wedstrijd in Den Dungen ook de tweede wedstrijd voor het kampioenschap. Leidster in het kampioenschap is Robiene Kardolus die zal gaan proberen het voorsprong uit te breiden ten opzichte van de andere deelneemsters. Claudia vd Biezen die momenteel tweede staat moet helaas verstek laten gaan in Den Dungen vanwege een blessure.

Naast de normale klassen zoals de Inters, Euro, Nationalen, Dames en Debutanten zal tijdens de BeNeCup in Den Dungen ook een wedstrijd worden verreden voor de Quad klasse. Deze spectaculaire klasse staat voor de eerste keer in Nederland op het programma met veel snelle Belgische deelnemers waar onder de leider in het kampioenschap Maxime Cluydts. De Nederlandse eer in de Quad klasse zal worden hooggehouden door de toprijder Joe Maessen.

De tijdtrainingen in Den Dungen beginnen reeds om 08:30 uur ’s morgens. De eerste wedstrijden beginnen om 11:30 uur. De superfinale staat gepland voor 17:30 uur ’s middags.