Vacature: Manager Academie KNMV (Fulltime)


KNMV - 16 januari, 2017

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) is op zoek naar een Manager Academie (Fulltime). Ben jij dé charismatische en inspirerende manager waar wij naar op zoek zijn? Neem dan contact met ons op.

Wie zijn wij?

De KNMV, opgericht in 1904, is met 52.000 leden en 275 aangesloten clubs, de grootste belangenbehartiger van motorrijdend Nederland. We zetten ons in voor het belang van alle motorrijders: de recreatieve, de sportieve, de individuele en de toer- en sportclubs. Uiteraard staat plezier in het motorrijden voorop, maar veiligheid is ook een belangrijk uitgangspunt. De KNMV bestaat uit een club enthousiaste mensen die motorrijden en motorsport promoten. Dat doen we op de weg, online, via Den Haag, op evenementen (o.a. beurzen en festivals) en door middel van pakkende campagnes!

Functieomschrijving

De KNMV is op zoek naar een verbindende en inspirerende Manager Academie (fulltime). De Manager Academie is verantwoordelijk voor het inrichten en bouwen van de pilaar Academie. Dit in het kader van de reeds ingezette transitie ‘KNMV 2020’.

De Academie bevat alle kennis en kunde over motorsport en verkeersopleidingen. Waarbij ook aandacht is voor het verbeteren van talentontwikkeling van jonge sporters, professionals en vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar een collega die affiniteit heeft met ondernemen, met motorrijden en vrijwilligers. Hij/zij vervangt de Algemeen Directeur bij zijn afwezigheid.

Als manager ben je verantwoordelijk voor het behalen van vooraf vastgestelde doelstellingen. Jouw bijdrage bestaat enerzijds uit de strategische ondersteuning en de vertaalslag (in producten) van de Academie naar de praktijk. Anderzijds bestaat jouw bijdrage uit het inspireren, sturen op resultaat en leidinggeven.

Je bent onderdeel van het Managementteam en je rapporteert aan de Algemeen Directeur. De ‘KNMV 2020’ bestaat uit de organisatiepilaren Academie, Sport en Recreatie.

Jouw resultaatgebieden

 • Het vertegenwoordigen van de KNMV en de Academie;
 • Je bent budgetverantwoordelijk;
 • Het signaleren van kansen en successen in de uitvoering en zorg dragen dat die verder uitgebouwd worden naar producten;
 • Je stelt duidelijke prioriteiten en draagt zorg voor een sterke, slagvaardige en resultaatgerichte Academie;
 • Je weet de focus te houden binnen de doelstellingen en strategische keuzes in de samenwerking met andere partijen, zoals NOC*NSF en vrijwilligers;
 • Je bent verantwoordelijk voor het talent- en topsportprogramma.

Je profiel

 • Je beschikt over een afgeronde HBO+/WO opleiding;
 • Je bezit een charismatisch persoonlijkheid en bent bereid de handen uit de mouwen te steken als een echte teamplayer;
 • Je hebt ervaring in een verenigingsomgeving (bekend met de verenigingsproblematiek);
 • Je hebt leidinggevende ervaring en hebt een duidelijke visie op organisatie- en teamontwikkeling en jouw rol daarin;
 • Je geeft ruimte om initiatief te tonen, zelfstandig te werken en coacht bij ontwikkeling;
 • Je bent communicatief- en besluitvaardig en hebt een goed ontwikkeld beoordelingsvermogen;
 • Zowel naar binnen als naar buiten ben je een verbinder. Je signaleert kansen en probeert die verder te brengen. Je hebt aantoonbare commerciële bagage;
 • Je bent zelfstandig, stressbestendig, ambitieus, innovatief en ondernemend. Pragmatisme is je ook niet vreemd;
 • Je bent enthousiast, weet anderen mee te krijgen en bent niet een ‘ja-maar’ maar een ‘ja-en’ type;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B (en bij voorkeur ook A) en bent flexibel in je werktijden;
 • Je beheerst uitstekend de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ons aanbod 

Wij vragen veel van de Manager Academie, dus mag je ook een passend pakket (secundaire) arbeidsvoorwaarden terug verwachten.

Reactie

Ben jij de Manager Academie, stuur dan voor 6 februari a.s. je motivatiebrief en CV naar:

KNMV

T.a.v. de heer P. Assendelft,
Algemeen Directeur
Zijpendaalseweg 1
6814 CA Arnhem
Of per mail: s.wijkamp@knmv.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandra Wijkamp (026-3528511).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Vanzelfsprekend is een vertrouwelijke behandeling van je gegevens gewaarborgd. Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.