Petitie gestart voor Lierop


KNMV - 23 januari, 2017

Hoewel er al jaren gecrosst wordt in de Herselse bossen moet de gemeente Someren de motocross in Lierop verbieden. Dat is het gevolg van een besluit dat de Raad van State heeft genomen. Volgens de Raad van State hebben zowel de gemeente Someren als MAC Lierop niet voldoende aangetoond dat de crossactiviteiten in de Herselse bossen al voor 1982 zo intensief waren als de laatste jaren.

Sinds 2011 ondersteunt de KNMV MAC Lierop in haar juridische strijd. Zowel jurist Michiel Bos als geluidsdeskundige Frans Schermer, beide lid van de KNMV-commissie Ruimtelijke Ordening en Milieu, hebben zich vanuit de KNMV jarenlang ingezet om het circuit te behouden.

Na de uitspraak van de Raad van State is de politieke partij Gemeenschapslijst in Someren een petitie gestart voor het behoud van de motocross in Lierop. Zowel omwonenden als crossliefhebbers in binnen- en buitenland hebben de petitie inmiddels ondertekend. Ook KNMV-directeur Patrice Assendelft, wereldkampioen Jeffrey Herlings en MXGP-coureurs zoals Glenn Coldenhoff en Antonio Cairoli hebben de petitie inmiddels ondertekend. De initiatiefnemers vragen het college van burgemeester en wethouders om het provinciebestuur in dit uitzonderlijke geval af te zien van de ‘Verordening Ruimte’.

Wil je de petitie ook ondertekenen? Dat kan hier: https://behoudmotorcrosslierop.petities.nl/