MXGP Rookies trainen in Spanje


KNMV - 12 januari, 2017

Afgelopen maandag zijn de MXGP Rookies vertrokken naar Spanje voor de eerste trainingsstage van 2017. De jonge talenten zijn in Spanje om te trainen op verschillende soorten circuits en ondergrond en als voorbereiding op internationale wedstrijden.

De trainingsdagen kennen een strak schema dat al vroeg begint. Om 8 uur zitten de coureurs aan hun ontbijt, om 8:30 vertrekken ze naar het circuit en daar kleden ze zich om. De monteurs zetten de motorfietsen in de tussentijd klaar en vanaf dat moment wordt er door de jongens keihard gewerkt.

Bondscoach Marcel Hartman:

“Op dit moment trainen we met name op techniek. Spanje is hiervoor bij uitstek een goede plek omdat er veel hoogteverschil is. Iets wat we in Nederland niet kennen.”

Tijdens de trainigsdagen analyseert Marcel Hartman de coureurs ook met behulp van een videoanalyse. Hierbij wordt gekeken naar de verschillende lijnen die de coureurs rijden en het voor- of nadeel dat dit biedt.

Aan het eind van de trainingsdagen hebben de jongens na het diner tijd om even te ontspannen. Op vrijdag hebben ze een hersteldag waarop de sporters rustig uitlopen of worden behandeld door de meegereisde fysiotherapeut. Ook hebben de Rookies op die dag tijd om hun huiswerk te maken. De monteurs gebruiken deze dag om de motorfietsen grondig te prepareren en na te kijken.

Marcel Hartman:

“De jongens trainen ontzettend hard. Helaas is Wannes van de Voorde op de tweede dag naar huis gevlogen omdat hij zijn linker sleutelbeen heeft gebroken. We hopen dat hij snel herstelt en weer aansluit bij het team.”

Maandag vliegen de MXGP Rookies weer terug naar Nederland. De coureurs hervatten dan hun normale ritme op Nationaal Sportcentrum Papendal met fysieke training en studie. Op 24 januari vertrekken de Rookies weer naar Spanje voor hun tweede winterstage.