Mega prijzenpot Dutch Masters of Motocross 2017


KNMV - 23 januari, 2017

Het prijzengeld van de Dutch Masters of Motocross is dit seizoen naar recordhoogte gestegen. Er wordt over vier wedstrijden een totaalbedrag van € 147.900,- voor de MX1 en MX2 uitgekeerd!

Voor iedere wedstrijd wordt ruim € 18.000,- uitbetaald en voor de top 5 van de MX1 en MX2 eindstand wacht nog een extra bonus. De kampioen van de Dutch Masters of Motocross MX1 gaat naar huis met een bedrag van € 30.000,- en in de MX2 strijkt de winnaar € 6.000,- op.

Omdat de Dutch Masters of Motocross wedstrijden vrij gepland zijn van het WK Motocross en de competitie voor 2017 uit vier wedstrijden bestaat is het voor de wereldtop wel heel aantrekkelijk om de competitie te rijden. Ze moeten het opnemen tegen nationale topcoureurs als Rick Satink, Micha Boy de Waal en Ceriel Klein Kromhof. De coureurs mogen tijdens de finalewedstrijd op de Zwarte Cross voor duizenden uitzinnige motorcrossfans laten zien wat ze waard zijn. Dat wordt een knetterend en krankzinnig weekend!

Hendrik Jan Lovink, Zwarte Cross:

“Ik ben super blij dat de finalewedstrijden van de DMoMX bij ons worden verreden. We laten op deze manier heel veel nieuwe mensen kennis maken met deze fantastische tak van topsport.”

De KNMV is verheugd dat, dankzij het nieuwe format van de Dutch Masters of Motocross, zoveel sponsoren zijn aangehaakt waardoor we tot deze prachtige prijzenpot gekomen zijn.

Het volledige prijzengeldschema is hier te vinden.