Geen enduro in Enter, Kampioensrit 2017 in Eindhoven


KNMV - 27 januari, 2017

Achter de schermen is hard gewerkt aan het completeren van de ONK Enduro kalender van 2017. Als gevolg van een aantal aanpassingen ziet de kalender er dit jaar iets anders uit. Hieronder vind je de toelichting:

11 maart Eindhoven: géén enduro maar offroad

De afgelopen maand heeft MAC Veldhoven, samen met de KNMV, gesprekken gevoerd met wethouders in omliggende gemeenten, omdat niet zeker zou zijn of MAC Veldhoven voldoende route heeft om een offroad en enduro te organiseren. Zo is er gesproken met de gemeenten Eersel, Veldhoven, Oirschot en Eindhoven. Helaas is het niet meer mogelijk om een route te maken in de gemeente Eersel. De gemeenteraad heeft dit middels een motie besloten. Heel spijtig omdat de argumentatie niet op feitelijkheden is gebaseerd.

Gelukkig staan Veldhoven, Oirschot en Eindhoven positief tegenover het evenement. Dit is het resultaat van de gevoerde gesprekken: er gaat een stuk nieuwe route komen, maar om alles goed voor te bereiden komt de geplande ONK Enduro van 11 maart in Eindhoven te vroeg. De enduro gaat dan ook niet door, maar verandert in een offroadrit die in zijn geheel op de Oirschotse Heide wordt verreden.

Kampioensrit 2017: 25 en 26 november Eindhoven!

MAC Veldhoven heeft ons laten weten de organisator te willen worden van de Kampioensrit 2017. Hiermee completeert MAC Veldhoven de KNMV Offroad & Endurokalender 2017 met de tweedaagse in Eindhoven. Voor MAC Veldhoven is dit een belangrijk weekend omdat de club dan de regionale politiek uitnodigt om naar de Kampioensrit te komen en zodoende te laten zien wat voor mooie sport de enduro is en om de vooroordelen weg te nemen.

26 november: Offroad Hengelo Gld.

De tweedaagse Kampioensrit in Eindhoven valt samen met de offroadrit in Hengelo (Gld.) op zondag 26 november. De KNMV heeft dit met HAMOVE besproken. Beide partijen zijn van mening dat de evenementen niet conflicteren en dat beide clubs veel motorsportplezier te bieden hebben aan de rijders die of voor de offroadrit kiezen dan wel deelnemen aan de tweedaagse in Eindhoven.

Geen ONK Enduro in Enter in 2017

Tussen EMC en KNMV zijn de communicatielijnen kort en Enter is direct op de hoogte gebracht over de situatie in Eindhoven. Zoals goed sporters betamen, zien zij het belang van de Kampioensrit in Eindhoven in en hebben na intern beraad besloten om in 2017 geen Enduro in Enter te organiseren. De enige vrije datum waarop Enter kan organiseren (18 november) zit onder andere te kort op de tweedaagse in Eindhoven. De rijders uit Enter zullen zeker vol gas gaan op alle endurowedstrijden en de organisatie richt zich op een mooie endurowedstrijd in 2018.