Cursusdata MX Baancommissarissen bekend


KNMV - 12 januari, 2017

Baancommissarissen zijn heel belangrijk voor de veiligheid op het circuit. Deze vrijwilligersfunctie wordt nog wel eens onderschat: de baancommissaris moet veel in zijn mars hebben en adequaat reageren bij ongevalssituaties. Daarom is het hebben van gecertificeerde baancommissarissen binnen de club een must.

De doelstelling is om in 2018 tijdens alle club- en KNMV-wedstrijden gecertificeerde baancommissarissen in te kunnen zetten.

In 2016 heeft de KNMV een start gemaakt met het opleiden van deze baancommissarissen conform deze nieuwe stijl. Via een interactieve presentatie met filmpjes en onderlinge discussies krijgen de potentiële baancommissarissen de kneepjes van het vak bijgebracht. De opleiding wordt afgesloten met een kort examen, waarna de deelnemers een mooie goodiebag ontvangen. Tot slot krijgen zij een bacopasje thuisgestuurd om aan te tonen dat ze gecertificeerd baancommissaris zijn.

In 2016 zijn er al ruim 700 baancommissarissen opgeleid. Maar nog lang niet alle baancommissarissen hebben een cursus gevolgd. Daarom organiseert de KNMV de komende tijd een aantal cursussen waar (potentiële) baancommissarissen zich kosteloos voor kunnen inschrijven.

De cursussen vinden plaats op onderstaande data:

Datum Tijdstip Locatie
Woensdag 18 januari 19:30 – 21:30 uur Zeelandhallen, Goes
Zaterdag 4 februari 8:30 – 11:00 uur Kol. Van Royenweg 100, Amersfoort
Donderdag 9 februari 19:30 – 22:00 uur Rijksweg 111, Hummelo
Vrijdag 10 februari 19:00 – 21:30 uur Polderbosdyk 37, Joure
Donderdag 16 februari 19:30 – 22:00 uur Aengelbertlaan 60, Oss

 

De inschrijving verloopt digitaal via de cursuskalenderDeze handleiding geeft een instructie over hoe je je precies kunt inschrijven. Er kunnen maximaal 50 personen per cursus deelnemen. Aanmeldingen ter plaatse kunnen helaas niet geaccepteerd worden.

Naast bovengenoemde data is het voor clubs ook mogelijk om een maatwerkaanvraag te doen. Neem daarvoor even contact met ons op.