Aanvullende informatie NK Zijspan/Quads vs ONK Zijspan/Quads


KNMV - 10 januari, 2017

De KNMV heeft de afgelopen periode ervaren dat niet bij iedereen in het veld duidelijk is hoe het precies geregeld is met het NK Zijspan/Quads ten opzichte van het ONK Zijspan/Quads. Omdat we natuurlijk met een nieuwe situatie te maken hebben, wat ook voor de KNMV geldt, begrijpen wij dat er soms wat onduidelijkheid is en om die reden dat we aanvullende informatie verstrekken middels dit bericht.

  • Een rijder/team kan voor één competitie een licentie aanvragen en daaraan deelnemen. Het is dus niet zo dat iemand in zowel het ONK als het NK kan uitkomen. Het ONK is een hoger niveau dat het NK, rijders/teams worden geacht een licentie aan te vragen in het niveau waar zij thuis horen. Mocht de Motocross Commissie signaleren dat een rijder/team qua niveau niet in de juiste klasse een licentie heeft aangevraagd zal hier contact mee worden opgenomen. Het staat ONK rijders wel vrij deel te nemen aan de UMX en/of streekcompetitiewedstrijden die samenvallen met het NK.
  • Wanneer er bij het ONK Zijspan of ONK Quads meer als 35 rijders/teams op een evenement aanwezig zijn waar ook de NK klassen ingedeeld zijn, zullen de nummers 36 en volgend uit de kwalificatietraining worden over geplaatst naar de NK klasse, beide klassen worden natuurlijk wel apart geklasseerd.
  • Een NK licentie is enkel te gebruiken in Nederland, deze is niet Inter- of Euro nationaal uit te breiden. Rijders/teams die internationale aspiraties hebben zullen dus altijd een licentie voor het ONK moeten aanvragen.
  • Alle houders van een geldige KNMV Motocrosslicentie worden automatisch op de deelnemer- en licentiehouder lijst geplaatst. Voor zowel het ONK als het NK hoeven rijders/teams zich dus niet nog apart in te schrijven, zij kunnen zich op het evenement melden voor inschrijving met vertoon van de licentiepas.
  • Het inschrijfgeld voor een zijspan combinatie voor het ONK en het NK is € 30,-. Voor een Quad rijder is dit in beide gevallen € 25,-. NK Rijders/teams die zich ook inschrijven voor de UMX en/of Streek competitie kunnen hier eventueel nog een voordeel behalen. Als zij zich afzonderlijk ook nog voor één van deze competities inschrijven komen zij daarin ook terug in de uitslag/eindstand.

We kunnen zeggen dat we al een mooi aantal licentieaanvragen hebben mogen ontvangen maar we hopen natuurlijk dat er nog meer teams/rijders een licentie zullen aanvragen voor seizoen 2017 zodat we mooie evenementen tegemoet gaan met volle starthekken!