Oss opent Dutch Masters of Motocross met wereldtoppers waaronder Jeffrey Herlings


KNMV - 23 februari, 2017

Op 26 maart wordt in Oss de eerste Dutch Masters of Motocross van dit seizoen verreden. Op het prachtige circuit “De witte Ruysheuvel” is spektakel gegarandeerd en al helemaal met een sterk deelnemersveld in de MX1 klasse. De organisatie van de Dutch Masters of Motocross is dan ook zeer blij met het aantrekken van een groot aantal wereldtoppers.

Jeffrey Herlings aan de start in Oss

In de MX1 staat Jeffrey Herlings aan de start. De Red Bull KTM-rijder is de regerend kampioen in de MX2 klasse en maakt dit jaar de overstap naar de MX1. De voorbereiding naar het nieuwe seizoen toe verliep perfect totdat hij tijdens een wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap een middenhandsbeentje brak. Herlings is hier herstellende van maar zal op het moment dat het starthek valt in Oss fit zijn om de strijd met de concurrentie aan te kunnen gaan.

Concurrentie van Simpson en Tonus

Deze concurrentie zal onder andere komen van Wilvo Yamaha met Shaun Simpson en Arnaud Tonus, twee rijders die hoge ogen willen gooien in het wereldkampioenschap MXGP en ook in Oss een sterke start in de Dutch Masters of Motocross willen maken. Aan het materiaal en de uitstraling van het team zal het zeker niet liggen want dit heeft teameigenaar Louis Vosters tot in de puntjes voor elkaar.

Yentel Martens belust op revanche

Namens het Rockstar Energy Husqvarna zal de Belg Yentel Martens aan de start verschijnen. De vice-Europees kampioen EMX300 reed vorig jaar door een blessure slechts twee wedstrijden van de Dutch Masters waardoor hij in de eindstand niet verder kwam dan een elfde plaats. Dit is niet de positie waar Martens voor traint en hij zal dan ook scherp naar Oss komen om dit jaar een voor een hogere eindklassering te kunnen gaan.

Satink en Klein Kromhof op jacht naar succes

Van Nederlandse zijde komen er ook nog een aantal rijders aan de start waar serieus rekening mee moet worden gehouden. Rick Satink van het GDI KTM team werd afgelopen jaar knap derde in de eindstand van de Dutch Masters en zal dit in het sterke deelnemersveld proberen te evenaren. Ceriel Klein Kromhof is ook iemand om rekening mee te houden.  De rijder uit Daalerveen  stond vorig jaar in Emmercompascuum  en is altijd een rijder om rekening mee te houden.

De Waal en van der Mierden met jeugdige enthousiasme

No Fear Jumbo BT Motorsport-rijder Micha Boy de Waal liet afgelopen weekend zien vroeg in vorm te zijn. In Groesbeek wist Micha een derde plaats op te eisen in het dagklassement. Nog iemand die opviel in Groesbeek was MX1 debutant Sven van der Mierden met een zesde plaats in de daguitslag. In Oss mag Sven zich gaan meten met de Internationale toppers.

Bengtsson en Bengtsson gaan voor de top vijf

Twee Zweden die ook in Oss aan de start zullen verschijnen zijn Filip en Jonathan Bengtsson. Beide rijders zijn in goede vorm en wisten tijdens de wintercross in Groesbeek vierde en vijfde te worden. Filip was een kanshebber voor de eindzege geweest maar kwam in de eerste manche ten val. In de tweede manche revancheerde hij zich op zijn JH MX Service KTM en wist toen wel de manchezege naar zich toe te trekken.  Ook de Let Harri Kullas mogen we absoluut niet uitvlakken want hij weet wat het is om in Nederland op het podium te staan!

Ook al sterke line up in de MX2 klasse

Ook de MX2 klasse zal met de deelname van Jorge Prado, Pauls Jonass van het Red Bull KTM team, het volledige HSF Logistics Motorsport team en Thomas Kjer Olsen en Conrad Mewse van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing een klasse zijn om naar uit te kijken in Oss. Hier later meer over.

Na de wedstrijd in Oss wordt de tweede wedstrijd verreden in Harfsen op 9 april, gevolgd door Emmercompascuum op 14 mei en de finale is bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde op 14, 15 en 16 juli.

Voor meer informatie over de Dutch Masters in Oss in kunt u kijken op www.motorcluboss.nl