KNMV in actie voor Lierop


KNMV - 02 februari, 2017

Het voorgenomen besluit om de ‘De Herselse Bossen’ in Lierop te sluiten bracht honderden motocrossliefhebbers op de been. Zij protesteerden tegen het besluit van de Raad van State en vroegen de provincie Brabant om een uitzondering te maken en de motocross voor Lierop te behouden. Wij waren aanwezig om onze steun voor MAC Lierop en de ‘Herselse bossen’ te uiten.

Behalve de KNMV waren flink wat bekende namen uit de motocross in Lierop te vinden. Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Marc de Reuver en Joël Smets waren bijvoorbeeld naar het Brabantse dorp afgereisd om het protest te steunen.

Jean-Paul Maas, bekend van de Living for the Weekend-documentaires, heeft samen met lokale politieke partij ‘De Gemeenschapslijst’ een petitie gestart die inmiddels bijna 14.000 keer is getekend. Het is nog steeds mogelijk om een handtekening te zetten, je vindt de petitie hier: https://behoudmotorcrosslierop.petities.nl/

De manifestatie haalde zelfs de landelijke media, het SBS-programma Hart van Nederland maakte de volgende reportage:

Sporttechnisch manager van de KNMV, Camiel van Berkesteijn, sprak ook tijdens de manifestatie zijn steun voor het circuit uit. Tot tevredenheid van de bijna 1.000 aanwezigen liet Van Berkesteijn weten dat de KNMV graag crosswedstrijden blijft organiseren in Lierop.

Historisch materiaal

De club is nog altijd op zoek naar bewijsmateriaal dat er in 1982 (of voor die tijd) op het circuit ‘De Herselse Bossen’ werd getraind (ook door niet leden van de club) en wedstrijden werden georganiseerd. Dit kan zijn in de vorm van foto’s waaruit de lay-out van de baan blijkt, filmmateriaal, aankondigingen, uitslagen van wedstrijden enzovoorts.

Ben je in het bezit van materiaal wat ons kan helpen neem dan contact op met MAC Lierop. Mail dan naar sander@maclierop.nl of neem telefonisch contact op via 084-870 60 62.