Rechtszaak tegen wegafsluitingen Lingewaard


KNMV - 18 december, 2017

Motororganisaties MAG en KNMV zijn samen naar de rechter gestapt tegen de gemeente Lingewaard.

Sinds begin dit jaar zijn de dijken in de gemeente Lingewaard afgesloten voor motorrijders. Een besluit dat volgens KNMV en MAG is genomen op basis van emoties en niet op gegronde redenen of degelijk onderzoek. Kortom, voor ons als belangenbehartigers tijd om op de barricades te springen.

Al eerder hebben we bezwaar gemaakt tegen deze besluitvorming. De gemeente bleek echter niet ontvankelijk voor ons bezwaar. Van de hoorcommissie en de handhaving kregen we zelfs de bevestiging dat het besluit onvoldoende onderbouwd was en ook niet door de politie gehandhaafd kan worden.

Ook in eerdere onderzoeken kwam niet naar voren dat de motorrijder in deze problematiek de alleen veroorzaker is, zelfs blijkt dat deze maar 4% van de totale voertuigbewegingen uitmaakt. Waarom dan toch deze stempel?

Gezien de vraagstelling van de voorzitter van de rechtbank aan de gemeente Lingewaard hebben we een goed gevoel over de afloop. Binnen zes weken weten we meer over het resultaat en kunnen we hopelijk volgend jaar weer evenals iedereen genieten van de mooie dijken.

Regionale dagblad De Gelderlander volgt de zaak op de voet en schreef er ook een artikel over. Dit stuk vind je hier.