Nieuws over het ONK Enduro 2018


KNMV - 04 december, 2017 FOTO - Foto: Henk Teerink

Het is vanaf vandaag ook voor endurorijders mogelijk om een licentie voor 2018 aan te vragen in Mijn KNMV. Een goed moment om je bij te praten over het laatste nieuws over het ONK Enduro kampioenschap in 2018.

Klassenbenamingen

De klassenindeling voor het ONK Enduro komt overeen met het WK Enduro 2018. Dat betekent onder andere dat de 250cc tweetakt motoren naar de E1-klasse gaan en de E2-klasse een volledige viertakt klasse is geworden. Nieuw in 2018 is de Hobby Klasse. Een laagdrempelige klasse waarin wel een dagklassement en tussenstand wordt opgemaakt, maar geen kampioen wordt aangewezen. Deze klasse rijdt hetzelfde aantal ronden als de Daglicentieklasse.

Concept kalender ONK Enduro 2018

Op 20 januari gaat het ONK Enduro van start met een wedstrijd in Enter. Nieuw dit jaar zijn de wedstrijden die we in combinatie met het Belgisch Kampioenschap rijden. De kalender voor komend jaar ziet er voorlopig zo uit:

Datum Locatie
20 januari Enter
3 maart Holten
april Mettet (België)*
september Dinant (België)*
13 oktober Hellendoorn
3 november Zelhem
17 november Harfsen
30 november & 1 december Kampioensrit Vorden

* De Intersklassen rijden in Mettet en Dinant voor het ONK Enduro 2018. Belgische rijders doen mee in Zelhem en Harfsen voor het Belgisch Kampioenschap. Definitieve Belgische data worden zo spoedig mogelijk gecommuniceerd. De wedstrijd in Harfsen krijgt vermoedelijk een andere datum.

Kalender EK Enduro 2018

Data Locatie
14 en 15 april Italië
19 en 20 mei Roemenië
11 en 12 augustus Zweden
14, 15 en 16 september Polen

ISDE 2018: Chili

Volgend jaar wordt de Internationale Zesdaagse in Chili gereden. Afgelopen vrijdag is bekend gemaakt dat de ISDE van 12 tot 17 november wordt verreden. Dat betekent dat wij onze ONK-kalender moeten wijzigen. We zijn in overleg met de organisatoren op zoek naar andere data.

Weet je nu alvast dat je de ISDE in Chili wil rijden? Meld je dan alvast aan bij Mario Pieterse via m.pieterse@knmv.nl

Wijzigingen in het KNMV Enduroreglement 2018

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het enduroreglement. We willen het nieuwe reglement simpeler en helderder opstellen. Als deze versie gereed is wordt iedereen geïnformeerd en verschijnt het op onze website.