WorldSBK Duitsland


KNMV - 19 augustus, 2017

De Prosecco DOC German Round voor het WK Superbike en Supersport is op de Lausitzring.
Michael van der Mark eindigde in de eerste WorldSBK race teleurstellend als vijftiende door een leeglopende achterband.
In de tweede race werd Van der Mark als elfde afgevlagd.

Kwalificaties

WorldSBK:
Op zaterdagochtend was het Tom Sykes die de pole positie pakte voor Jonathan Rea en Lorenzo Savadori. Michael van der Mark mag vertrekken vanaf de elfde plaats.

WorldSSP:
Op zaterdagmiddag was het Sheridan Morais die de pole veroverde voor Federico Caricasulo en Niki Tuuli. Nederlanders Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus zullen zondag vertrekken vanaf de negentiende en dertigste plaats.

WorldSSP300:
Alfonso Coppola vertrekt zondag vanaf de pole. De Italiaan was zaterdag het snelst tijdens de kwalificatie voor de Spanjaarden Mika Perez en Marc Garcia. Scott Deroue werd met de zevende rondetijd de best gekwalificeerde Nederlander. Robert Schotman vertrekt vanaf de achtste plaats, Ruben Doorakkers vanaf plaats 31.

STK1000:
Federico Sandi vertrekt zondag vanaf de pole. De Italiaan was tijdens de kwalificatie het snelst voor de Chileen Maximilian Scheib en zijn landgenoot Michael Ruben Rinaldi. Nederlander Wayne Tessels kwalificeerde zich als tweeëntwintigste.

Wedstrijden

WorldSBK Race 1:
Op zaterdagmiddag was het Chaz Davies die de eerste race op overtuigende wijze wist te winnen. Het Kawasaki duo Rea en Sykes eindigde op een tweede en derde plaats. Voor Michael van der Mark liep de race uit op een grote teleurstelling, de Nederlander kwam vanwege een leeglopende achterband slechts als vijftiende en laatste over de finish.

WorldSBK Race 2:
Chaz Davies heeft zondagmiddag ook de tweede race op zijn naam geschreven. De Ducati-coureur hield Jonathan Rea en Marco Melandri achter zich. Michael van der Mark kwam in deze race tot een elfde plaats.

WorldSSP:
Sheridan Morais heeft zondag de race op zijn naam geschreven. De Zuid Afrikaan werd tot winnaar uitgeroepen nadat de wedstrijd in de voorlaatste ronde werd afgevlagd vanwege een crash van Federico Cariscasulo. Kenan Sofuoglu en Lucas Mahias mochten na afloop als tweede en derde mee naar het podium. Voor Rob Hartog was de wedstrijd al na één ronde voorbij nadat de Kawasaki-coureur te maken kreeg met technische problemen en daarop de pitstraat moest opzoeken. Al in de eerste bocht kwam hij in aanraking met een collega-coureur, waarop zijn clip-on afbrak. Jaimie van Sikkelerus kwam vanaf zijn dertigste startplaats goed naar voren en door enkele uitvallers kwam hij uiteindelijk tot de 22e positie.

WorldSSP300:
De Italiaan Alfonso Coppola heeft op de Lausitzring zijn eerste officiële overwinning in de WorldSSP300 klasse gepakt. In een spannend gevecht tot aan de lijn hield hij Marc Garcia en Mika Perez, die de leiding in het kampioenschap overneemt van Scott Deroue, achter zich. Robert Schotman was met de vierde plaats de best geplaatste Nederlander. Scott Deroue eindigde als vijfde, Ruben Doorakkers kwam tot de 21e positie.

STK1000:
Michael Ruben Rinaldi is zondagmiddag winnaar geworden van de STK1000 wedstrijd. De Ducati coureur profiteerde optimaal van fouten van zijn twee medekoplopers. Teamgenoot Mike Jones werd tweede, Yamaha coureur Roberto Tamburini derde. Wayne Tessels passeerde als achttiende de finish.