WK Zijspancross Letland


KNMV - 12 augustus, 2017

De strijd in het Wereldkampioenschap zijspancross werd vervolgd in het Letse Stelpe.
Willemsen/Bax vielen in de eerste manche uit en schreven de tweede manche op hun naam.
De Grand Prix werd gewonnen door Bax/Musset, waarmee ze hun voorsprong in de WK tussenstand hebben vergroot naar 18 punten.

Kwalificaties

Qualifying Race Group 1:
01. 111. Daniel Willemsen-Robbie Bax NL-NL WSP/Zabel
02. 82. Etienne Bax-Nicolas Musset NL-F WSP/Zabel
03. 08. Koen Hermans-Kenny van Gaalen NL-NL VMC/Zabel
05. 31. Julian Veldman-Ben van den Boogaart NL-NL WHT/Husqvarna

Qualifying Race Group 2:
01. 09. Valentin Giraud-Elvijs Mucenieks F-LV WHT/Husqvarna
02. 05. Tomas Cermak-Ondrej Cermak CZ-CZ WSP/MEGA…
03. 75. Janis Daiders-Kaspars Stupelis LV-LV VMC/Zabel
05. 16. Gert van Werven-Siebe van der Putten NL-NL WSP/TM
07. 49. Justin Keuben-Dion Rietman NL-NL VMC/Zabel

Wedstrijd

Manche 1:
De zijspancombinatie Bax/Musset is op de tweede plaats geeindigd. Bax verloor in het midden van de wedstrijd kostbare tijd door een valpartij maar wist met een tweede plaats toch belangrijke punten te scoren. Willemsen/Bax reden lang aan de leiding maar kregen af te rekenen met mechanische pech. Op wilskracht wisten ze het zijspan over de finish te duwen maar helaas werden ze uiteindelijk gediskwalificeerd en bleven hierdoor puntloos. De manchezege ging naar Giraud/Mucenieks waardoor de voorsprong van Bax is verkleind naar tien punten. Achter Bax/Musset wisten Hermans/van Gaalen derde te worden. Ook Veldman/van den Bogaart (10), Van Werven/van der Putten (12) en Keuben/Rietman (20) wisten in de punten te finishen.

Manche 2:
Na de tegenslag in de eerste manche hebben Daniel Willemsen en Robbie Bax zich in de tweede manche gerevancheerd en de manchezege weten te pakken. Achter Willemsen/Bax werden Bax/Musset tweede die hiermee de Grand Prix zege pakten. Bax deed hiermee goede zaken omdat Giraud/Mucenieks in deze manche niet verder kwamen dan een zevende plaats. Hierdoor hebben Bax/Musset hun voorsprong in de tussenstand weten te vergroten naar 18 punten. In de tweede manche werden de gebroeders Cermak derde voor Wilkinson/Chamberlain en Veldman/van den Bogaart. Hermans kwam als achtste over de finish, van Werven werd twaalfde en Keuben scoorde met een dertiende plaats ook in deze manche punten.