WK Zijspancross Estland


KNMV - 19 augustus, 2017

Op het circuit van Kivioli reden de zijspancrossers voor het Wereldkampioenschap.

Kwalificaties

Qualifying Race Group 1:
Willemsen/Bax reden van start tot finish aan de leiding en wonnen de wedstrijd voor Bax/Musset, die gecontroleerd rijdend de tweede plaats voor zich op wisten te eisen. Hermans/Van Gaalen kwamen als derde over de finish voor Van Werven/Van der Putten.

Qualifying Race Group 2:
Giraud/Mucenieks waren duidelijk de snelsten. Veldman/Van den Bogaart wisten een goede start een goed gevolg te geven en als derde over de finish te komen. Keuben/Rietman zaten er met de start ook goed bij en legde hiermee een goede basis voor directe kwalificatie, ze kwamen als achtste over de finish.

Manche 1

Giraud/Mucenieks hebben de eerste manche gewonnen. Giraud reed sterk en bouwde gedurende de wedstrijd een voorsprong op ten opzichte van Willemsen/Bax die als tweede over de finish wisten te komen. Veldman/van den Bogaart reden een sterke wedstrijd op een derde plaats en na een zinderende inhaalrace waren het Bax/Musset die van buiten de top tien terug kwamen naar een vierde positie. Rondenlang waren ze in strijd met van Werven/van der Putten om de vierde plaats maar met nog een aantal ronden te gaan sloegen ze toe. Van Werven kwam kort daarna ten val en moest naar de pits om het probleem te laten verhelpen en werden vijftiende. Ook waren er punten voor Hermans/van Gaalen met een elfde plaats en Keuben/Rietman kwamen als veertiende binnen.

Manche 2

De zijspancombinatie Giraud/Mucenieks hebben ook de tweede manche van het WK Zijspancross in Estland weten te winnen. Bax/Musset kwamen opnieuw slecht weg bij de start en hadden veel werk te doen om naar voren te komen. Ze vochten zich terug naar een derde plaats en toen Willemsen/Bax op een tweede plaats rijdend ten val kwamen, wisten ze door te schuiven naar een tweede positie. Op dat moment was Giraud al te ver weg waardoor Bax genoegen moest nemen met een tweede plaats. Achter Giraud en Bax zagen we maar liefst drie Nederlandse combinaties met Hermans/van Gaalen op 3, Willemsen/Bax op 4 en Veldman/van den Bogaart op 5. Van Werven/van der Putten finishten met een twaalfde plaats net buiten de top tien en Keuben/Rietman scoorden met een dertiende plaats acht WK punten.

In de strijd om de wereldtitel blijft Bax aan de leiding staan met een voorsprong van 8 punten op Giraud.