Wijziging samenstelling World Trophy Team


KNMV - 14 augustus, 2017

Bas Klein Haneveld neemt in het Nederlandse World Trophy Team (WTT) voor de Internationale Zesdaagse (ISDE) de plaats in van de geblesseerde Daan Bruijsten. Tijdens het EK Enduro in Burg (D) liep Daan Bruijsten op de eerste dag een knieblessure op waaraan hij zich operatief laat behandelen.

Het herstel van Daan Bruijsten neemt de nodige tijd in beslag en de ISDE in Frankrijk gaat op 28 augustus al van start. De teleurstelling is voor Daan groot: hij heeft zich optimaal voorbereid op de ISDE, maar zal nu eerst zich op zijn herstel richten zodat hij in het najaar weer aan de ONK Enduro-competitie kan deelnemen. Voor Bas Klein Haneveld een verrassende wending en unieke kans omdat Bas in eerste instantie uit zou komen in het clubteam PGDE.

WTT teammanager Mario Pieterse:

“Ondanks de wisseling tussen Daan en Bas is de focus en het enthousiasme bij de WTT-rijders er niet minder om. We vormen en zijn samen het WTT, dus gaan we ook met dit soort omstandigheden om. De rijders zijn de afgelopen weken hechter met elkaar geworden door onder andere samen te trainen en Bas weet zijn plaats in het team ook te vinden. Als het lukt zal Daan in Frankrijk aanwezig zijn om het team te ondersteunen. De zeer ervaren Mark Wassink gaat als WTT-coach mee, dus ondanks alles hebben we een uitstekende situatie rondom het WTT en Team NL.”

De teamsamenstellingen zien er nu als volgt uit:

World Trophy Team–Team NL: 230-Bas Klein Haneveld (E1), 231-Thierry Pittens (E2), 232-Lucas Dolfing (E3), 233-Robin Nijkamp (E2)

Clubteams

  • PGDE: 646-Rik Vierhuizen, 746-Gerrit-Jan Vierhuizen, 846-Wopke Hoekstra
  • MCNH: 647-Tim Kruiper, 747 Nina Klink, 847 Dinand Tijhuis
  • ENDURO.NL: 648– xx, 748 Joost Verhoef, 848 Alex Selling
  • ENDURO CLUB DRENTHE: 649-Erwin Wolting, 749-Bram Gonlag, 849-Maurits Enting
  • VETERAN TEAM HOLLAND: 650-Leo Moulijn, 750-Corne Ermers
  • VINTAGE: 984-Mario Moerman (EVO86), 217-Lubert Lenselink (Classic 82), 169-Henk Wesselink (Classic 82).