Ontdek de nieuwe ‘Grand American Touring’ motor


KNMV - 23 augustus, 2017

De interpretatie van motorrijden op eindeloze snelwegen, de droom van vrijheid en de belichaming van de ‘Grand American Touring’ wordt realiteit in de nieuwe BMW K 1600 B. Vanaf 9 september staat deze nieuwe motor bij alle Nederlandse BMW Motorrad dealers.

Met zijn geheel zwarte uiterlijk neemt de K 1600 B de gedaante aan van een ‘Bagger’, een exclusieve ‘custom’-motorfiets die met name in de Verenigde Staten grote populariteit geniet. Hij deelt zijn technische basis met de befaamde zescilinder tourmotor, de BMW K 1600 GT. Het design van de BMW K 1600 B verschilt wezenlijk van de GT, mede dankzij het druppelvormige silhouet met de gestroomlijnde, sterk aflopende achterzijde. Dit zorgt er niet alleen voor dat de BMW K 1600 B extreem laag bij het asfalt lijkt te liggen, maar het reduceert ook de zithoogte van de passagier. Diepliggende zijkoffers met geïntegreerde, Amerikaanse stijl achterlichten en nieuwe, volledig verchroomde uitlaatdempers die parallel lopen aan de weg maken het ‘custom’-uiterlijk compleet.

Wil jij dit ‘Grand American Touring’ gevoel ook een keer ervaren? Dat kan, boek een testrit en probeer de BMW K 1600 B zelf.

Bekijk de website van BMW voor alle details en highlights van de BMW K 1600 B.