ONK Motocross in Halle


KNMV - 18 augustus, 2017

Na een zomerstop van enkele weken wordt op 26 en 27 augustus de ONK motocross competitie van de KNMV op circuit de Kappenbulten in Halle hervat.

Op zaterdag 26 augustus zullen de klassen 65 en 85cc (kleine en grote wielen) aan de start verschijnen. In de tussenstand bij de 65cc kleine wielen staat Levi Schrik aan de leiding en wordt gevolgd door Lotte van Drunen en Ray van Gelder. Bij de 65cc grote wielen zal de strijd zich toespitsen tussen Damien Knuiman en Bradley Meester. Outsider in deze klasse is Max Veenhuizen (Silvolde) die op zijn thuiscircuit er alles aangelegen zal zijn om een hoge klassering te behalen.

In de klasse 85cc kleine wielen moet de kersverse wereldkampioen Ivano van Erp het gevecht om de punten aangaan met Halmac-lid Cas Valk (Nijverdal). Door het missen van een wedstrijd heeft Van Erp momenteel een achterstand van 111 punten op klassementsleider Valk. Bij de 85cc grote wielen wordt het tussenklassement aangevoerd door Kay de Wolf.

Op zondag 27 augustus zullen de ONK klasse 125cc en de NK Cup klassen MX1 en MX2 achter het starthek plaatsnemen. Bij de 125cc-ers wordt het nodige vuurwerk verwacht van Jeroen Bussink uit Ulft. Hij moet hierbij de strijd aangaan met onder andere Raivo Dankers en Raf Meeuwissen. In de MX1 Cup klasse staat Danny Langenberg aan de leiding. Hij wordt gevolgd door enduro specialist Bas Klein Haneveld. De MX2 Cup coureurs zullen het nodige gas moeten geven om Rob Windt van de zege af te houden.

Op beide dagen beginnen de trainingen om 10.00 uur en de start van de wedstrijden staat gepland voor 13.00 uur.

De entreeprijzen zijn op beide dagen voor personen vanaf 18 jaar € 5,00 en van 6 t/m 17 jaar is dit € 2,50. Tot 6 jaar is de entree gratis.

Circuit “de Kappenbulten” is gelegen aan de Wolfersveenweg in Halle en is te bereiken via de afslag Kuiperstraat aan de doorgaande weg Zelhem – Varsseveld (N330).