Nederlands team voor WK Langbaan voor landenteams in Roden is bekend!

Finale ONK Grasbaan

KNMV - 11 augustus, 2017

Op zondag 24 september wordt in Roden het WK Langbaan voor landenteams verreden. Theo Pijper, Romano Hummel, Dirk Fabriek en Dave Meijerink (reserve) zijn geselecteerd voor het Nederlands team dat de wereldtitel verdedigt. Teams uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, Tsjechië, Finland en Zweden nemen het in een spannende strijd op tegen de Nederlanders.

Ongekend spannende wedstrijdopzet

De bijzondere opzet van het WK Langbaan voor landenteams zorgt voor spectaculaire wedstrijden. Landen nemen het direct tegen elkaar op door per heat de drie coureurs van steeds twee deelnemende landen tegen elkaar te laten strijden. De uitslag wordt bepaald op basis van het totaal van de individuele scores per team. Met tactiek, lef en doorzettingsvermogen is het team in staat elkaar te helpen.

Per heat worden vier ronden gereden op motoren die met snelheden van ruim 120 kilometer per uur op het rechte stuk, zonder remmen op de bochten af komen. Driftend zoeken de motoren een weg door de bocht en tussen de concurrentie door. Een zeer spectaculaire tak van motorsport.

Het team

 

Theo Pijper (captain):

De 37-jarige Theo Pijper is dankzij zijn jarenlange ervaring de aangewezen man om het team als captain te vertegenwoordigen. Pijper rijdt als professioneel Speedway-coureur in Engeland en maakte deel uit van het team dat in 2016 in het Tsjechische Marianske Lazne wereldkampioen werd. Daarnaast is hij ook nog steeds actief in het WK Langbaan solo.

Romano Hummel:

Voor Romano Hummel is de wedstrijd in Roden een thuiswedstrijd. Als rijder bij de organiserende club mag hij voor eigen publiek de Nederlandse driekleur verdedigen. Hummel is de rising star in baansportland, zo wist hij dit jaar in zowel de speedway als grasbaan de nationale titel te pakken. Vorig jaar maakte Hummel als reservecoureur deel uit van het Nederlandse team.

Dirk Fabriek:

De 32-jarige Dirk Fabriek is al jaren een vaste waarde in het Nederlandse langbaan-team. Hij rijdt dit seizoen met een permanente start in het WK Langbaan en maakte ook deel uit van het kampioensteam van 2016.

Dave Meijerink (reserve):

Nieuw in het team is de talentvolle Dave Meijerink. De pas 17-jarige Meijerink plaatste zich dit jaar voor de EK Grasbaan finale op 12 augustus in het Duitse Hertingen, is eerste reserve voor het individuele WK Langbaan in Eenrum en is reservecoureur tijdens het WK Langbaan voor landenteams in Roden. Nationaal behaalde hij de 2e plaats in de grasbaancompetitie.

Jacob Alkema (teammanager):

Jacob is voor het derde jaar teammanager en verdedigt met trots de wereldtitel van het nationale team. Deze Drent is verder al jaren actief als speaker bij baansportwedstrijden en actief lid van de KNMV baansportcommissie.

Rijderspresentatie

Op zaterdag 23 september worden alle deelnemers aan het wereldkampioenschap tussen 16:30 en 18:00 uur aan het publiek gepresenteerd tijdens het jaarlijkse dorpsfeest op de Brink in Roden.