MotoGP Tsjechië


KNMV - 04 augustus, 2017

De Monster Energy Grand Prix České Republiky is op het circuit van Brno.
In de WK Moto3 eindigde Bo Bendsneyder op de vierde plaats, zijn beste resultaat van dit seizoen.

Kwalificaties

WK Moto3:
Gabriel Rodrigo heeft zaterdag verrassend de pole-position veroverd. De Argentijn stond dit seizoen niet eerder bij de beste tien op de startopstelling. Bo Bendsneyder vertrekt vanaf de zesde startplek.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
De Japanner Kazuki Masaki heeft vrijdagmiddag de pole voor zich opgeëist voor de twee dit weekend te verrijden wedstrijden. Victor Steeman werd met de 11e rondetijd de best geklasseerde Nederlander. Sasha de Vits, Walid Soppe en Loran Faber kwalificeerden zich respectievelijk als 12e, 13e en 15e.

Races

WK Moto3:
De race werd zondagochtend een prooi voor WK-leider Joan Mir. In een spannende race bleef de Leopard Racing coureur Romano Fenati en Aaron Canet voor. Bo Bendsneyder reed een sterke race die hem de vierde plaats opleverde.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
Can Öncu toonde zich ook zaterdagmiddag in de eerste race de sterkste. De jonge Turk troefde Matthias Meggle en Kazuki Masaki af. Walid Soppe werd na een prima race zevende. Loran Faber ging in de opwarmronde onderuit. Faber kon zijn machine oppakken maar moest met grote achterstand vanuit de pitsstraat aan de race beginnen. Een goed resultaat zat er uiteraard nooit meer in en na enkele ronden kwam Faber teleurgesteld opnieuw de pits binnen en was de race voor hem over. Victor Steeman en Sasha de Vits hadden het moeilijk onder het hoge tempo dat aan de dag gelegd werd. Steeman nam de vijftiende plaats nog net een puntje mee. De Vits greep daar met een zestiende plaats net naast.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Deniz Öncü heeft in een kletsnatte en ingekorte tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race de overwinning gepakt. De Turk hield Kevin Orgis en Ryusei Yamanaka achter zich, terwijl zijn broer Can Öncü vanuit leidende positie onderuit ging. Victor Steeman kwam als negende over streep als beste Nederlander. Sasha de Vits eindigde als tiende, Walid Soppe als twaalfde en Loran Faber sloot een lastig weekend als zestiende af.