MotoGP Oostenrijk


KNMV - 12 augustus, 2017

De Red Bull KTM rijders hebben dit weekend hun MotoGP thuiswedstrijd op de Red Bull Ring in Oostenrijk.
Bo Bendsneyder (WK Moto3) vertrok vanaf de zesde startplek.
De Nederlander kwam in de wedstrijd helaas ten val en haalde de finish niet.

Kwalificaties

WK Moto3:
Gabriel Rodrigo vertrekt vanaf de pole, voor Juanfran Guevara en Aron Canet. Bo Bendsneyder eindigde op de zesde plaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
De Japanner Ai Ogura vertrekt dit weekend vanaf de pole in de twee te verrijden wedstrijden. Victor Steeman werd met de veertiende tijd de best geklasseerde Nederlander. Sasha de Vits wist de zestiende rondetijd op de klok te zetten, terwijl Walid Soppe niet verder wist te komen dan de zeventiende kwalificatietijd. Voor Loran Faber verliep de kwalificatie ook moeizaam, de jonge Staphorster moet vanaf de eenentwintigste en voorlaatste plaats op de grid aan de races beginnen.

Race 

WK Moto3:
Joan Mir heeft zondagochtend de race gewonnen. De Spanjaard kwam over de finish met een grote voorsprong op Philipp Oettl en Jorge Martin. Bo Bendsneyder reed sterk maar kwam helaas ten val bij het remmen voor een bocht, wat voor de Rotterdammer het einde van de race betekende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
De Japanner Ai Ogura is zaterdagmiddag winnaar geworden van de eerste wedstrijd van het weekend. De Japanner passeerde als eerste de finish voor zijn landgenoten Kazuki Masaki en Ryusei Yamanaka. Walid Soppe werd op de twaalfde plaats de best geklasseerde Nederlander. Loran Faber wist met een dertiende plaats zijn beste resultaat van dit seizoen te evenaren. Steeman en De Vits kwamen als zeventiende en achttiende over de finish.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Op zondagmiddag was het Kazuki Masaki die de tweede race op zijn naam wist te schrijven. De Japanner finishte voor Can Öncü en Ai Ogura. Walid Soppe pakte de twaalfde plaats, Loren Faber en Sasha de Vits eindigden als veertiende en zestiende. Victor Steeman viel uit.