KNMV Motocross Scoutingsdagen 2017


KNMV - 31 augustus, 2017

Eind september en begin oktober zijn er weer KNMV Motocross Scoutingsdagen. Deze dagen vormen dé kans voor getalenteerde Nederlandse motocrossers om zich in de kijker te rijden voor een plaats in de Nationale of Internationale Selectie van de KNMV. De inschrijving is vanaf vandaag geopend!

Voor wie?

De scoutingsdagen worden georganiseerd voor KNMV-licentiehouders met een Nederlands paspoort die momenteel uitkomen in de landelijke KNMV (jeugd) motocrosscompetitie, in de klassen 50cc, 65cc, 85cc, 125cc of MX2. Als voorwaarde voor de MX2 geldt dat de rijder in 2018 volledig gaat deelnemen aan een internationale competitie (tenminste EMX of WK). De maximumleeftijd voor de KNMV Motocross Scoutingsdagen is 19 jaar. Rijders geboren vóór 1 oktober 1998 zijn uitgesloten van deelname.

Coureurs die nu nog niet actief zijn in de KNMV-jeugdcompetitie en maar hier volgend jaar wel in gaan uitkomen, kunnen zich ook aanmelden.

Heb je vorig jaar en/of aan eerdere edities deelgenomen van de scoutingsdagen deelgenomen en was toen niet geselecteerd, dan kun je opnieuw aan deze scoutingdagen deelnemen om je progressie te tonen aan het scoutingteam.
https://youtube.com/watch?v=8EXlZO5eyAU%3Frel%3D0

Klasse(n), wanneer en waar:

  • 50cc en 65cc    : maandag 25 september 2017   (reservedatum: donderdag 5 oktober)
  • 85cc                  : dinsdag 26 september 2017     (reservedatum: vrijdag 6 oktober)
  • 125cc en MX2  : dinsdag 3 oktober 2017           (reservedatum: dinsdag 10 oktober)

De locaties van deze scoutingsdagen wordt later bekend gemaakt.

De scoutingsdag duurt een hele dag. Het exacte dagprogramma krijgt de sporter, die zich heeft aangemeld, tijdig toegezonden. Indien er vanwege een gegronde reden de oorspronkelijke scoutingsdag geen doorgang kan vinden, wordt uitgeweken naar de reservedatum. Dit wordt dan uiteraard zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

Let op: vraag op tijd speciaal schoolvrij aan op school, want scholen zijn niet verplicht om je voor deze gelegenheid schoolvrij te verlenen!

Inhaaldatum

Voor coureurs die op de officiële datums van de KNMV Motocross Scoutingsdagen geblesseerd zijn, is er een inhaaldatum beschikbaar. Graag wel direct aanmelden zodra de inschrijving voor de scoutingsdagen open gaat en geef aan dat je herstellende bent van een blessure.

Inhaaldatum: donderdag 23 november 2017 op een nader bekend te maken locatie, voor alle klassen. Reservedatum is donderdag 30 november 2017.

Defensie

Rijders die na de rijtechnische scoutingdagen geselecteerd zijn, worden vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan het fysieke scoutingstraject bij Defensie. We zijn dan te gast bij 11 Lucht Mobiele Brigade in Schaarsbergen (Arnhem).

De fysieke testdagen zijn op donderdag 19 oktober en vrijdag 20 oktober 2017. Reservedatum is vrijdag 8 december 2017 (onder voorbehoud).

Circuittraining voor de afvallers

Voor de deelnemers aan de scoutingdagen die niet door de selectie zijn gekomen, wordt in 2018 aparte circuittrainingen georganiseerd. Onder leiding van KNMV-bondscoach Marcel Hartman krijgen deze rijders twee trainingsdagen aangeboden waarbij er een terugkoppeling is naar de verrichtingen van de coureur tijdens de scoutingdag. Welke datums dit zijn wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Aanmelden is verplicht!

De inschrijving is vanaf nu geopend! Aanmelden geschiedt door het invullen van het aanmeldformulier. Mail deze vervolgens ingevuld naar topsport@knmv.nl. Het aanmeldformulier moet uiterlijk dinsdag 19 september in ons bezit zijn!

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Neem voor eventuele vragen contact op met Mario Pieterse (026-352 8532 / m.pieterse@knmv.nl)

Richtlijnen en begeleidingspakketten

De richtlijnen zijn aangepast. Onderstaand vind je de nieuwe documenten.

Klik hier voor de richtlijnen die gelden voor de internationale selectie.
Klik hier voor de richtlijnen die gelden voor de nationale selectie.
Klik hier voor een overzicht van de begeleidingspakketten.