IDM Superbike op het TT Circuit


KNMV - 09 augustus, 2017

Komend weekend komt het IDM Superbike naar het TT Circuit in Assen. Het Duitse wegracekampioenschap is ontzettend populair bij het Nederlandse publiek én Nederlandse coureurs. Tijdens de maarliefst 13 (!) wedstrijden komen veel Nederlandse toppers in actie.
https://youtube.com/watch?v=zJ9hUS1z26E
In de Superbike 1000 klasse verschijnen Danny de Boer, Koen Zeelen, Bobby Bos, Pepijn Bijsterbosch, Mike Cleutjens en Wayne Tessels aan de start en in de Supersport 600 rijden Vasco van der Valk, Kevin Mos en Rob Hartog mee. Al deze Nederlandse toppers kunnen op hun thuiscircuit strijden om de podiumplekken!

Het zijspankampioenschap telt ook mee voor het ONK en is met ruim 25 spannen goed gevuld. Ook in de Supersport 300 klasse rijdt een Nederlands kampioenschap mee. De Yamaha R3 Cup rijdt in deze wedstrijd ook om hun eigen kampioenschap.

Op vrijdag beginnen de coureurs aan hun eerste trainingen, deze dag is gratis toegankelijk. Zaterdag en zondag zijn beide wedstrijddagen waar je € 14,- voor betaalt, een weekendkaart kost € 25,- en kinderen tot en met 17 jaar mogen gratis naar binnen.