Herlings, Coldenhoff en Bogers vormen TeamNL tijdens de MX of Nations


KNMV - 15 augustus, 2017

Het ijzersterke trio Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers vormen net als vorig jaar het Nederlandse team tijdens de Motocross of Nations (MXoN). Op 1 oktober wordt dit officieuze wereldkampioenschap voor landenteams georganiseerd in het Engelse Matterley Basin. Vorig jaar werd het Nederlandse team tweede tijdens de MXoN in het Italiaanse Maggiore en daarom mag TeamNL zich dit jaar tot de topfavorieten rekenen.

Marcel Hartman, KNMV-bondscoach:
“Voor het eerst in jaren verschijnen we aan de start met hetzelfde trio als tijdens de vorige Nations. Er zijn dit jaar veel teams die qua niveau aan elkaar gewaagd zijn, maar Jeffrey, Glenn en Brian zijn goed op elkaar ingespeeld. Daarom hoeven we zeker niet voor de rest onder te doen en willen we dit jaar weer om de podiumplekken strijden.”

De drie Nederlandse coureurs zijn dit seizoen flink op dreef. Zo won Herlings de afgelopen twee MXGP-wedstrijden en klom hij op naar de tweede positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Glenn Coldenhoff rijdt eveneens in de MXGP en staat op dit moment geklasseerd op de elfde positie in het WK. Brian Bogers komt uit in het WK MX2 en staat op dit moment op een achtste positie in het sterke wereldkampioenschap dat vorig jaar nog werd gedomineerd door Jeffrey Herlings.

Tijdens de Motocross of Nations komt Jeffrey Herlings uit in de Open-klasse, Glenn Coldenhoff in de MXGP en Brian Bogers in de MX2.

Uitzwaaidag in Arnhem

Op zondag 24 september hebben fans de kans om de Nederlandse coureurs nog een hart onder de riem te steken tijdens de uitzwaaidag op Motorsportpark Gelderland Midden bij Arnhem. Tijdens het evenement, dat gratis toegankelijk is, wordt het team officieel gepresenteerd, komen fans oog in oog met hun idolen tijdens een handtekeningensessie en wordt, tussen de georganiseerde crosswedstrijden door, een demo gegeven door het Nederlandse trio.

Reis mee naar Matterley Basin

Om het Nederlandse team te ondersteunen verzorgt de KNMV dit jaar een exclusieve en compleet verzorgde busreis naar Matterley Basin. In een lange oranje colonne wordt koers gezet naar het spectaculaire Engelse circuit waar Team NL tijdens zowel de kwalificaties op zaterdag als de wedstrijden op zondag wordt aangemoedigd.

Wil jij met ons mee op reis? Alle informatie over de reis vind je hier.