WSBK Spanje


KNMV - 01 april, 2017

De derde ronde voor het wereldkampioenschap Superbike en Supersport was op het Motorland Aragón Circuit in Spanje.
Michael van der Mark eindigde als vijfde in beide WorldSBK races.
Scott Deroue heeft de allereerste WorldSSP300 wedstrijd op zijn naam geschreven.

Kwalificaties

WorldSBK:
Chaz Davies vertrekt zaterdagmiddag vanaf de pole tijdens de eerste World Superbike wedstrijd van de Pirelli Aragón Round. De Ducati coureur was zaterdagochtend het snelst tijdens de Superpole kwalificatie, voor de Kawasaki’s van Jonathan Rea en Tom Sykes. Michael van der Mark (Yamaha) kwalificeerde zich als zevende.

WorldSSP:
PJ Jacobsen vertrekt zondag vanaf de pole in de World Supersport klasse. De Amerikaan was tijdens de kwalificatie het snelst, voor Kenan Sofuoglu en Sheridan Morais. Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus kwalificeerden zich respectievelijk als drieëntwintigste en achtentwintigste.

WorldSSP300:
Scott Deroue was zaterdagochtend in de kwalificatie het snelst, voor Mika Perez en Mykyta Kalinin. Robert Schotman maakte het Nederlandse succes compleet door zich als vijfde te kwalificeren. Ruben Doorakkers vertrekt vanaf de 24e startplaats.

STK1000:
Michael Ruben Rinaldi vertrekt zondag in Aragon vanaf de pole. De Italiaan was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie, voor Maximilian Scheib en Marco Faccani. De Nederlander Wayne Tessels kwalificeerde zich als negentiende.

Race

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft zaterdag zijn vijfde opeenvolgende World Superbike wedstrijd gewonnen, voor Marco Melandri en Tom Sykes. Michael van der Mark passeerde na achttien ronden als vijfde de finish.

WorldSBK Race 2:
Chaz Davies heeft zondag een einde gemaakt aan de zegereeks van Jonathan Rea. De Ducati coureur versloeg de Kawasaki coureur in een rechtstreeks duel, terwijl Marco Melandri als derde over de finish kwam. Michael van der Mark kwam net als zaterdag als vijfde over de finish.

WorldSSP:
Lucas Mahias heeft zondag de World Supersport wedstrijd op zijn naam geschreven. De Fransman won in een door een groot aantal crashes gekenmerkte race, voor Sheridan Morais en PJ Jacobsen. Rob Hartog wist na een sterk gereden race als twaalfde de finish te passeren. Jaimie van Sikkelerus kwam als vierentwintigste over de finish.

WorldSSP300:
Scott Deroue is zondagmiddag winnaar geworden van de allereerste World Supersport 300 wedstrijd. De coureur uit Nijkerkerveen versloeg in een spannende race Daniel Valle en Mika Perez.

STK1000:
De Italiaan Michael Ruben Rinaldi is zondagmiddag winnaar geworden van de eerste STK1000 race van 2017. De Ducati coureur kwam als eerste over de finish, voor Florian Marino en Roberto Tamburini. Wayne Tessels kwam na een sterk gereden race als elfde over de finish.