Wildcards voor World Superbike in Assen bekend


KNMV - 06 april, 2017

Vasco van der Valk, Danny de Boer, Pepijn Bijsterbosch, Finn de Bruin en Glenn van Straalen hebben een wildcard ontvangen voor het WK Superbike dat van 28 tot en met 30 april wordt verreden op het TT Circuit in Assen. De wereldbond FIM heeft alle aangevraagde wildcards toegewezen.

Vasco van der Valk (World Supersport)

De pas 17-jarige Vasco van der Valk maakte vorig jaar flink indruk tijdens de laatste ronden van de BeNeCup Supersport. In zijn eerste drie wedstrijden pakte hij gelijk twee tweede plaatsen en één overwinning. Ook in het Britse Moto3-kampioenschap liet het talent uit Amersfoort mooie resultaten zien.

Dit jaar komt Van der Valk met het SWPN Yamaha team uit in het IDM Superstock 600. Nog voor Van der Valk zijn eerste wedstrijd in Duitsland rijdt mag hij zich in Assen meten met de internationale top in het WK Supersport.

Finn de Bruin (World Supersport 300)

In de nieuwe World Supersport 300 klasse mag Finn de Bruin met een wildcard deelnemen aan de tweede race van het kampioenschap. De Bruin won de prestigieuze KTM World Final en hij komt dit jaar uit voor het Pearl Gebben team in de nieuwe Yamaha R3 Cup. In Assen mag De Bruin zich met de snelste Supersport 300 coureurs van de wereld meten.

Glenn van Straalen (World Supersport 300)

Afgelopen seizoen was Glenn van Straalen de grootste concurrent van De Bruin in de KTM RC 390 Cup. Tijdens de World Superbike in Assen komen de mannen elkaar tegen in de World Supersport 300 klasse waarbij Van Straalen rijdt op een Honda van het Vos-TKR Racing team. De rest van het jaar komen de coureurs elkaar minder vaak tegen, Van Straalen komt namelijk uit in de KTM RC 390 Cup en de OW Cup.

Danny de Boer (European Superstock 1000)

Regerend IDM Superstock 1000 en Dutch Superbike kampioen Danny de Boer heeft een wildcard ontvangen voor het European Superstock 1000 kampioenschap. Het is voor de coureur uit Staphorst niet voor het eerst dat hij mee mag doen, vorig jaar nog streed De Boer in deze klasse om de overwinning in Assen.

De Boer komt in Assen aan de start op een BMW S1000RR van het Van Zon Remeha BMW Team waar hij dit jaar mee zal strijden om de IDM Superbike titel.

Pepijn Bijsterbosch (European Superstock 1000)

In de European Superstock 1000 mag ook Pepijn Bijsterbosch van start gaan met een wildcard. De jonge coureur uit Wapenveld rijdt dit seizoen op een Yamaha R1 van het SWPN Yamaha team in het IDM Superbike kampioenschap. Met de kampioensfiets van vorig jaar hoopt hij in Duitsland mee te strijden om het podium. Voor het Duitse kampioenschap los barst mag Bijsterbosch zich van zijn beste kant laten zien in Assen.