Tips voor een weekendje weg


KNMV - 13 april, 2017

Met alle vrije dagen in de maanden april en mei trekken motorrijders er massaal op uit. Veel motorclubs organiseren een leuke toerrit, andere motorrijders gaan liever een weekendje naar het buitenland. Voor alle avonturiers hebben onze reisbegeleiders een paar tips voor je op een rij gezet.

Houd voldoende afstand

Je bent waarschijnlijk niet de enige verkeersdeelnemer die er lekker op uit trekt. Het kan goed zijn dat je achter iemand zit die aan het zoeken is en daardoor het verkeer om hem of haar heen uit het oog verloren is. Als je voldoende afstand en geduld bewaart voorkom je dat je verrast wordt door een plotseling remmen of afslaan. Daar komt bij dat veel automobilisten in het voorjaar nog even moeten wennen aan de aanwezigheid van motorrijders.

Neem wat klein gereedschap mee

Ben je van plan te genieten van een mooie route door de Ardennen? Of rijd je liever naar het Zwarte Woud? Als je daar met pech stil komt te staan kan het even duren voor er hulp beschikbaar is. Neem daarom wat klein gereedschap mee, zodat je je motor misschien zelf kunt repareren. Zie je dat niet zo zitten? Dan kun je je KNMV Motorpechservice uitbreiden met buitenlanddekking.

Neem voldoende pauze

Het rijden in bergen of nieuw gebied kost veel energie en concentratie. Een moment van onoplettendheid kan je weekend flink verpesten. Met name als je voor het eerst dit jaar weer langere tijd op de motor zit is het verstandig om voldoende pauze te nemen. Behalve zinvol ook nog reuzegezellig. Welke motorrijder houdt er nou niet van om even bij te komen op een terrasje?

Laat je contactgegevens achter bij je hotel

Als je alleen in het buitenland gaat rijden, laat dan even iets achter bij het hotel waar je overnacht. Geef aan welke route je rijdt, op welk tijdstip je van plan bent terug te komen en op welk telefoonnummer je bereikbaar bent. Mocht er iets gebeuren dan kan het hotel alarm slaan.

Test je routes thuis alvast uit

Heb je nieuwe navigatieapparatuur? Zorg er dan voor dat je je navigatie alvast probeert met een rondje in je eigen omgeving. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden als je op pad gaat.

Geniet

De allerbelangrijkste tip: geniet van iedere kilometer. Wij wensen je alvast heel veel rijplezier.