Scott Deroue schrijft geschiedenis


KNMV - 03 april, 2017

Op zondag 2 april werd de eerste WK Supersport 300 race gereden op het Spaanse Motorland Aragón. Aan de start verschenen drie Nederlandse coureurs: Scott Deroue, Robert Schotman en Ruben Doorakkers. Vanaf de eerste trainingen was het al duidelijk dat de Nederlandse coureurs niet voor spek en bonen mee zouden rijden. Sterker nog, Scott Deroue schreef geschiedenis.

Op zaterdag zette Deroue de snelste tijd neer tijdens de Superpole, Schotman vestigde zich met een vijfde plaats op de tweede startrij. In het begin wedstrijd streden Schotman en Deroue in een groepje vlak achter twee koplopers. Nadat een van de koplopers onderuit schoof en Deroue het tempo begon te bepalen werd het gat met de kop gedicht en nam Deroue brutaal de leiding. Helaas viel Schotman door een valpartij uit de kopgroep.

Na een felle strijd in de laatste ronden was het Scott Deroue die als eerste een WK Supersport 300 race op zijn naam wist te schrijven. Een goede generale voor de volgende wedstrijd op 30 april tijdens de World Superbike op het TT Circuit in Assen.

Scott Deroue – MtM Racing Team:

“Wat een geweldig gevoel, om de allereerste race ooit van het WK Supersport 300 te winnen. Het ging het gehele weekend erg goed, vooral ook te danken aan MtM Racing Team. Zij hebben de Kawasaki perfect neergezet en weten precies hoe alles in elkaar steekt. De klik was er gelijk en dat zie je nu terug in het resultaat.

Het was geen gemakkelijke wedstrijd, aangezien er veel wind stond en dat merk je op deze lichte fietsen. Daar moest ik even aan wennen en kwam dus wat langzamer op stoom. Toen ik eenmaal aan kop van de achtervolgende groep kwam te liggen, ben ik er vol voor gegaan om Mika Perez terug te halen. Ik wist dat ie het zwaar zou krijgen als hij alleen kwam te rijden. Ik had in de gaten dat ik sterk was op het laatste gedeelte van het circuit en dat heb ik optimaal gebruikt. Het was heerlijk om over die finish te komen en te weten dat je geschiedenis hebt geschreven. Ik kan niet wachten om ook op Assen aan de slag te gaan met de Kawa en het MtM Racing Team.”