BeNeCup Supermoto op Spa-Francorchamps


KNMV - 05 april, 2017

Op zondag 9 april staat de tweede wedstrijd van het 2017 BeNeCup Supermoto kampioenschap op het programma. Ook deze wedstrijd wordt verreden in België en wel op het kartcircuit van Spa-Francorchamps. Met een groot aantal deelnemers en diverse klassen waaronder de damesklasse belooft het weer een geweldig evenement te gaan worden.

Inters & Euro klasse

Na zijn overwinning op het natte en modderige circuit van Mettet, zal de Nederlander Devon Vermeulen in Spa proberen om zijn leiding in het kampioenschap te verstevigen ten opzichte van zijn Belgische concurrenten Romain Kaivers, Kevin Vieillevoye en Sebastien Bouillon. Naast deze snelle Belgen zijn ook de Engelse rijders Ashley Barber en Oliver Pope aanwezig op het circuit in de Ardennen. In de Euro klasse heeft de leider in de tussenstand, Koen Roos, de beste papieren, maar ook Roos gaat de nodige concurrentie krijgen van zijn landgenoten Lagamme en Gaspar. Van Nederlandse zijde zullen onder andere Oege de Jong, Bart Daalhuizen en John Boot proberen het podium te bereiken op het snelle circuit van Spa.

Nationale klasse

Tijdens de eerste wedstrijd in Mettet waren de Belgische rijders het snelste in beide groepen van de Nationale klasse. In de A-groep wisten zelfs maar twee Nederlandse rijders zich te kwalificeren, de rest moest genoegen nemen met een start in de B-groep. Voor de wedstrijd in Spa zijn de Nederlanders daarom extra gemotiveerd om het beter te doen en om de strijd aan te gaan met onder andere de snelle Belgen Francois Corman, Scott Meunier en Florian Geraerts. De concurrentie voor de Belgische toppers komt echter niet alleen van de Nederlanders maar ook een groep snelle Engelse rijders zullen van start gaan in Spa.

Naast de normale klassen zoals de Inters, Euro, Nationalen, Debutanten en Quads zal er tijdens de BeNeCup in Spa ook een demo-wedstrijd verreden worden voor de Damescup. De Belgische en Nederlandse dames zullen gaan strijden in een aparte wedstrijd met dagprijzen. Een goede promotie om de dames klasse verder uit te breiden met nieuwe rijdsters.

De tijdtrainingen in Spa-Francorchamps beginnen om 08:00 uur ’s morgens. De eerste wedstrijden beginnen om 10:25 uur en de superfinale staat gepland voor 18:45 uur ’s avonds.