WorldSBK Duitsland


KNMV - 17 september, 2016

De tiende ronde voor het WK Superbike is op de Lausitzring.
Michael van der Mark reed een sterke eerste race, waarin hij als zesde eindigde.
In de tweede race kwam de Rotterdammer, ondanks een crash, als achtste over de finish.
Ook de FIM Cup Superstock 1000 komt aan de start.

Kwalificaties

WorldSBK:
Ducati coureur Chaz Davies vertrekt dit weekend tijdens de Pirelli German Round op de Lausitzring vanaf de pole tijdens de twee te verrijden World Superbike races. Davies won zaterdag de Superpole voor Tom Sykes en Nicky Hayden. Michael van der Mark kwalificeerde zich als tiende.

FIM Cup Superstock 1000:
Raffaele de Rosa vertrekt zondag op de Lausitzring van de de pole in de FIM Cup Superstock 1000 klasse. De Italiaan was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Toprak Razgatlioglu en Roberto Tamburini. Wayne Tessels werd met de negentiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander, Rob Hartog eindigde als tweeëntwintigste.

Races

WorldSBK Race 1:
De eerste World Superbike race van de Pirelli German Round is zaterdagmiddag gewonnen door Chaz Davies, voor Tom Sykes en Nicky Hayden. Michael van der Mark kwam als zesde over de finish.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea is zondagmiddag winnaar geworden van de tweede race. In een tot twee keer toe uitgestelde, kletsnatte en door maar liefst twaalf crashes gekenmerkt race was de Brit het snelst voor Alex de Angelis en Jordi Forés. Michael van der Mark kwam als achtste over de finish op een door een crash zwaar beschadigde Honda.