WK Moto3 Engeland


KNMV - 03 september, 2016

De Britse MotoGP ronde was op het circuit van Silverstone.
Ook de WK Moto3 klasse kwam aan de start.
Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als derde, maar moest door een straf wegens te langzaam rijden in de vrije training vanaf de achtste plaats aan de race beginnen.
In de race eindigde Bendsneyder op een prachtige derde plaats, de eerste podiumfinish in de Moto3 klasse in zijn carrière.

Kwalificatie

Bo Bendsneyder krijgt een straf van vijf posities, omdat hij in de vrije training te langzaam reed en daarmee andere deelnemers in gevaar kon brengen. De 17-jarige KTM-racer noteerde de derde tijd. Alleen de Italianen Francesco Bagnaia (de nummer vijf in de WK-stand) en Enea Bastianini (nummer drie) waren sneller. De Rotterdammer moet door de straf dus vanaf de achtste startplaats aan de wedstrijd beginnen.

Race

Bo Bendsneyder is zondagmiddag als derde geëindigd in de twaalfde Moto3 race van het seizoen. Het was de eerste podiumfinish van de Nederlander in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. In de laatste ronde ging Bendsneyder nog aan de leiding, maar de winst in Silverstone ging naar de Zuid Afrikaan Brad Binder, de tweede plaats was voor Bagnaia.