WK Moto3 en RBRC San Marino


KNMV - 10 september, 2016

De MotoGP van San Marino is op het circuit van Misano.
De WK Moto3 en de Red Bull MotoGP Rookies Cup rijden hier ook.
Bo Bendsneyder had een slecht weekend.
In de kwalificatie kwam hij niet verder dan de eenentwintigste tijd, in de race kwam de Nederlander al in de eerste ronde ten val.

Kwalificaties

WK Moto3:
Brad Binder vertrekt zondag vanaf de pole in de Moto3 klasse, voor Enea Bastianini en Nicolo Bulega. Bo Bendsneyder kende een matige kwalificatie, de Nederlander moest genoegen nemen met de eenentwintigste kwalificatietijd.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
De Italiaan Mattia Casadei vertrekt zaterdagmiddag vanaf de pole. Walid Soppe kwalificeerde zich vrijdagmiddag als elfde. Steeman was een halve seconde langzamer dan Soppe en kwalificeerde zich als vijftiende, terwijl Kroeze de zeventiende startplaats voor zich opeiste.

Race

WK Moto3:
Brad Binder is zondag winnaar geworden van de Moto3 race. De Red Bull KTM Ajo coureur versloeg Enea Bastianini in een spannend duel terwijl Joan Mir als derde de finish passeerde. Bo Bendsneyder kwam al in de eerste ronde ten op hoge snelheid ten val met als gevolg zijn eerste DNF van het seizoen.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
De Japanner Ayumu Sasaki is zaterdagmiddag winnaar geworden van de enige Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend. In een bewogen wedstrijd kwam Aleix Viu als winnaar over de finish, maar de wedstrijdleiding riep Sasaki uit tot winnaar nadat drie rijders uit de zes man sterke kopgroep een straf opgelegd kregen vanwege onreglementaire zaken gedurende de race. Walid Soppe werd op de dertiende plaats de best geklasseerde Nederlander. Steeman en Kroeze kwamen als negentiende en twintigste over de finish.