Van de Bunt pakt Europacup


KNMV - 29 september, 2016

Op het circuit van Hockenheim heeft Jerry van de Bunt de Europese Supermonotitel veroverd.

Vele Nederlandse coureurs kwamen in Duitsland aan de start voor de laatste twee races voor de Supermono Cup die onder de vlag van FIM Europe wordt verreden. Jerry van de Bunt zou aan één goede klassering voldoende hebben om de titel te pakken en hij voldeed volledig aan de verwachtingen. In een spannende wedstrijd moest hij weliswaar de Argentijn Ezequil Iturrioz voor laten gaan, maar de tweede plek was voor Jerry voldoende om de Europacup op te halen. Illustere landgenoten als Mike Velthuijzen en Lex van Dijk gingen hem voor in deze discipline.

De tweede race op Hockenheim werd opnieuw een prooi voor Iturrioz die de Oostenrijker Frauenschuh en de Fransman Legalle vooraf ging. Met de titel op zak maakte Van de Bunt van de gelegenheid gebruik om een andere motor te testen waarmee hij als vierde eindigde. Mike Velthuijzen werd twee keer als vijfde geklasseerd.

Eindstand Supermono European Cup 2017: 1. Jerry van de Bunt (NL) 189 pnt; 2. Lukas Wimmer (A) 140: 3. Ezequil Iturrioz (ARG) 139; 6. Mike Velthuijzen (NL) 110; 19. Jordi Wolters NL) 17; 20. Joris de Man (NL), 16.