TeamNL met een sterk team naar de MX of Nations


KNMV - 22 september, 2016

Dit weekend stond Nederland met een ijzersterk team aan de start bij de MX of Nations in Italië.
Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers hebben een prachtig resultaat behaald.
Na de kwalificaties op zaterdag stond Nederland op een mooie derde plaats met 6 punten, achter Frankrijk (3) en België (4).
Herlings (Open) won de kwalificatie, Bogers (MX2) en Coldenhoff (MXGP) werden vijfde in hun klasse.
Na de eerste race (MXGP en MX2) stond Nederland op de zesde plaats (Coldenhoff 6 en Bogers 20).
Na de tweede race (Open en MX2) was Nederland geklommen naar de vierde plaats (Herlings 2 en Bogers 14).
Na de derde race (MXGP en Open) is TeamNL geëindigd op een prachtige tweede plaats (Herlings 1 en Coldenhoff 7), op slechts één punt achter het winnende team Frankrijk.
Jeffrey Herlings won het individueel eindklassement.

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen en totaalstanden.

Hieronder een verslag van de voorbereiding

Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers hebben alle drie een goed seizoen achter de rug en zijn klaar voor de MXoN in Maggiora. Na de presentatie van het team in Arnhem vonden deze week de laatste trainingen plaats.

Voor Herlings wordt het zijn eerste grote wedstrijd op een 450 KTM. Al drie keer eerder heeft hij deelgenomen aan de MX of Nations en twee keer daarvan reed hij op een 350 KTM. In zijn eerste MX of Nations in het Italiaanse Franciacorta werd Herlings veertiende in de MX2 klasse. Twee jaar later werd hij in het Franse St. Jean d’Angely achter Ryan Villopoto en Gautier Paulin al derde in de open klasse. Een jaar later schitterde hij in het diepe zand van Lommel, waar hij de open klasse glansrijk wist te winnen. De drievoudig wereldkampioen zal ook in Maggiora deelnemen in de open klasse.

Jeffrey Herlings: “We gaan voor een zo goed mogelijk resultaat. We gaan ons team allemaal ons best doen. Glenn, Brian en ik zijn alle drie erg gemotiveerd om voor ons land te rijden.”

Glenn Coldenhoff kende een moeilijke start van het seizoen maar komt de laatste races in een steeds beter ritme. Dit leverde hem een mooie podiumplaats op in zijn thuis Grand Prix in Assen. Ook de starts van de rijder uit Heesch zijn vaak goed en dit is in een wedstrijd zoals deze in Maggiora van groot belang. Glenn heeft al vier keer eerder deel uitgemaakt van Team Nederland. Zijn ervaring komt het team zeker van pas! Coldenhoff gaat van start in de MXGP klasse.

Glenn Coldenhoff: “Ik heb mijn vorm de laatste wedstrijden zeker te pakken. Ik denk dat we toch wel een goede kans gaan maken daar”.

Brian Bogers neemt de MX2 klasse voor zijn rekening in Italië. Bogers rijdt in het wereldkampioenschap MX2 zijn beste seizoen tot nu toe en wist met twee podiumplaatsen zesde te worden in de eindstand. Vorig jaar reed Bogers zijn allereerste MX of Nations in het Franse Ernee. Toen reed hij op een 350 KTM in de MX1 klasse en had  hij het mede door een blessure niet makkelijk. Dit jaar rijdt hij op zijn vertrouwde MX2 machine en we gaan er vanuit dat hij iets moois kan laten zien.

Brian Bogers: “We gaan gewoon knallen en Nederland trots maken.”